ŽUPANIJA / DUGA RESA

GLAVNI PROJEKT JE SPREMAN

U dugoreškom parku dr. Franje Tuđmana trebao bi niknuti "vrtni grad" - gradski pročelnik Rakočević donosi detalje o svim aktivnostima

U dugoreškom parku dr. Franje Tuđmana trebao bi niknuti

Iz Grada napominju kako je vidljivo iz izvještaja o zdravstvenom stanju stabala izrađenom u Hrvatskom šumarskom institutu da je potrebno 12 stabala ukloniti, te će se orezivanje stabala vršiti uz stručan nadzor.

Kao što je jučer najavio gradonačelnik Tomislav Boljar, pojašnjenje o svim aktivnostima koji se provode u parku dr. Franje Tuđmana danas je dao gradski pročelnik Upravnog odjela za prostorno planiranje, komunalno gospodarstvo, zaštitu okoliša i imovinu Mladen Rakočević. 

Kako je pojasnio, Grad Duga Resa nakon što je izgradio amfiteatar na rubu parka na mjestu nekadašnjih vrtova namjerava nastaviti s namjerom uređenja centra grada te urediti Park dr. Franje Tuđmana.  

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

- U narednom periodu od nekoliko godina sukladno stručnoj dokumentaciji planira se revitalizirati postojeće zelenilo (uklanjanje trulog drveća, orezivanje i sadnja novog zelenila), urediti pješačke stazice unutar parka, postaviti ambijentalnu rasvjetu i urbanu opremu i na kraju izgraditi društveno kulturni centar na mjestu bivšeg industrijskog objekta kroz ITU mehanizam.  

U navedenu svrhu uređenja parka izrađen je idejni projekt obnove parka (Ured ovlaštenog krajobraznog arhitekta – Robert Duić, Stjepana Ljubića Vojvode 26, Zagreb).  

Napravljena je inventarizacija i valorizacija zelenila u parku (ured krajobraznog arhitekta Roberta Duić dipl.ing agr.) i izvještaj o zdravstvenom stanju stabala u gradskom parku – (Hrvatski šumarski institut, Zavod za zaštitu šuma i lovno gospodarstvo, dr.sc Marta Kovač, dr.sc Milan Pernek, dr.sc. Sanja Novak Agbaba).  

Izrađen je i glavni projekt krajobrazne arhitekture (Institut IGH d.d, Ena Bićanić Marković, mag.ing.prosp.arch. – plan krajobraznog uređenja) koji se može vidjeti na poveznici.  

U izradi je projekt Društveno kulturnog centra, a nakon dovršetka projekta ishodit će se građevna dozvola a realizacija je planirana kroz ITU mehanizam. 

Iz Grada napominju kako je vidljivo iz izvještaja o zdravstvenom stanju stabala izrađenom u Hrvatskom šumarskom institutu da je potrebno 12 stabala ukloniti, te će se orezivanje stabala vršiti uz stručan nadzor. 

- Građane molimo za dodatni oprez i strpljenje dok traju radovi u parku i dok sva potencijalno opasna stabla ne budu otklonjena, poručuju iz gradske uprave.   

Izdvojeno


Reci što misliš!