ŽUPANIJA / DUGA RESA

GDJE JE ZAPELO?

Projekt izgradnje sportske dvorane OŠ Ivan Goran Kovačić stoji, M. Ivanić: Zašto su Duga Resa i ta škola pod županijskim sankcijama?

Projekt izgradnje sportske dvorane OŠ Ivan Goran Kovačić stoji, M. Ivanić: Zašto su Duga Resa i ta škola pod županijskim sankcijama?

Naša dvorana je još uvijek na nekakvim marginama, ona se spominje, ali nema konkretnih rokova. Proslijedit ću pitanje Karlovačkoj županiji i tražiti odgovore dok god to bude trebalo, poručila je zamjenica gradonačelnika Katarina Srakočić.

Prošle su već gotovo dvije godine od kako se vodila bitka za spašavanje građevinske dozvole i dokumentacije vrijede gotovo 700 tisuća kuna koje je bila na izmaku za izgradnju Sportske dvorane kod Osnovne škole Ivan Goran Kovačić, a daljnjih koraka vezanih za njenu izgradnju nema, stoga je potpredsjednik dugoreškog Gradskog vijeća Mijo Ivanić ponovno aktivirao ovu temu.

- Što je sa Školskom sportskom dvoranom, do kad se treba izgraditi i zašto se ništa ne događa, a tamo ima oko 400 djece. Zašto su Duga Resa i ta škola pod županijskim sankcijama, a Grad sa svojim siromašnim proračunom financira produženi boravak i tri djelatnika, a bit će ih i pet. U prošlom sazivu dogradonačelnici su se odrekli svojih plaća za školstvo i djecu. Odnosi Županije i ovog grada ovakvi su već godinama, konstatirao je Mijo Ivanić te dodao kako možda dugoreški županijski vijećnici mogu pokrenuti ovu temu, a on će ovu problematiku učestalo ponavljati sve dok se nešto ne pokrene. 

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Zamjenica gradonačelnika Katarina Srakočić na pitanje izgradnje školske športske dvorane odgovorila je da se uvijek na Županijskoj skupštini i sastancima spominju sve dvorane na području Karlovačke županije, a trenutno se radi u Generalskom Stolu. 

- Naša je još uvijek na nekakvim marginama, ona se spominje, ali nema konkretnih rokova. Proslijediti ću se pitanje Karlovačkoj županiji i tražiti odgovore dok god to bude trebalo, istaknula je Srakočić.

Podsjetimo, u Karlovačkoj županiji u nekoliko navrata rečeno je kako je izgradnja trodijelne školske sportske dvorane pri OŠ Ivan Goran Kovačić jedan je od prioriteta Karlovačke županije. Pripremljena je sva dokumentacija i plaćeni doprinosi, a građevinska dozvola je konzumirana krajem 2020. godine uređenjem okoliša pri školi. 

Prema projektu, koji će do početka izgradnje biti malo i moderniziran, jer podsjetimo prva građevinska dozvola izdana je još 2014. godine, dvorana će biti trodijelna, višestruke namjene, a kako se radi o financijski zahtjevnom projektu čija vrijednost se procjenjuje na oko 26 milijuna kuna, Karlovačka županija dvoranu je stavila na popis projekata u novoj financijskoj perspektivi EU 2021- 2027. stoga će početak gradnje ovisiti o odobrenju sredstava iz EU fondova. 

Izdvojeno


Reci što misliš!