ŽUPANIJA / DUGA RESA

ekologija

Grad Duga Resa nabavio 3200 spremnika za papir i plastiku vrijednih 540 tisuća kuna – Do kraja godine usluga gospodarenja otpadom zaživjet će i u dvjema općinama

Grad Duga Resa nabavio 3200 spremnika za papir i plastiku vrijednih 540 tisuća kuna – Do kraja godine usluga gospodarenja otpadom zaživjet će i u dvjema općinama

 


Spremnici za odvojeno prikupljanje papira i plastike stigli su u Dugu Resu i u dogovoru s predstavnicima Mjesnih odbora narednih mjeseci bit će dostavljeni korisnicima. Do kraja godine usluga gospodarenje otpadom bit će u cijelosti uspostavljena i na području Općina Generalski Stol i Netretić.  

(-) Grad Duga Resa uz sufinanciranje Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost u visini od 40 posto nabavio je oko 3200 spremnika ukupno vrijednih 540 tisuća kuna, a Čistoća Duga Resa će ih do kraja ove godine podijeliti korisnicima u individualnom stanovanju. Dok ne podijelimo sve spremnike, korisnici će i nadalje dobiti plastične vrećice za odlaganje papira i plastike kao i do sada. Svi spremnici su označeni Brailleovim pismom čime smo omogućili korištenje spremnika slijepim i slabovidnim osobama – kazala je Josipa Škrtić Pucarević, direktorica Čistoće, te dodala kako su pribavili i nove kompostere za individualno stanovanje, pa stoga poziva građane koji su iskazali interes da ih dođu podignuti.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Ostali zainteresirani za kompostere mogu i dalje iskazati interes i također će ih dobiti besplatno krajem ove ili početkom iduće  godine, jer je to dobar način za odlaganje bio otpada i ukupno smanjenje miješanog otpada, navodi direktorica.  

Dugoreška Čistoća, kažu, stalno prati natječaje stoga su se javili na dva natječaja Fonda za nabavku električnog vozila kojim bi u kolektivnom stanovanju prikupljali bio-otpad i na natječaj za nabavku smeđih posuda za odlaganje bio otpada.

(-) Za elektro-vozilo dobili smo sufinanciranje i u postupku je javna nabava, a za smeđe kante natječaj je tek prijavljen i nadam se da ćemo do kraja godine i kolektivnom stanovanju omogućiti odlaganje bio-otpada. Također, nabavili smo i jedno rabljeno vozilo za odvoz smeća u vrijednosti 950 tisuća kuna, čime smo vozni park koji je bio star preko 20 godina sada značajno pomladili. Vozila su nam sada starosti između 1 i 5 godina – istakla je direktorica dugoreške Čistoće.

(-) Želimo da građani imaju što kvalitetniju i bolju uslugu i ovim vremenima kada cijene raznim energentima rastu. Nadam se da će do dolaska elektro-vozila za prikupljanje bio-otpada biti podijeljene sve kante i tada bi trebali imati jednu stvarno zaokruženu priču po svim segmentima prikupljanja odvojenog otpada – istaknuo je dugoreški gradonačelnik Tomislav Boljar i zahvalio Dugorešanima što su prepoznali značaj odvajanja otpada i korištenja reciklažnog dvorišta, gdje se prikupljaju velike količine sirovina.

Obzirom da dugoreška Čistoća zbrinjava otpad i na području općina Generalski Stol i Netretić, koje su prošle godine i službeno ušle u vlasništvo tvrtke, novosti ima i za ove sredine.  

Tako će od 1. srpnja na području Općine Netretić biti će uspostavljana kompletna usluga gospodarenja otpadom, odnosno krenut će odvojeno prikupljanje reciklabilnog otpada papira i plastike, a spremnici su već podijeljeni. Do kraja godine spremnike će dobiti i korisnici na području općine Generalskog Stola.  

Izdvojeno


Reci što misliš!