ŽUPANIJA / DUGA RESA

radovi

Započelo uređenje i asfaltiranje Jelačićeve ulice, koja je prva raskopana zbog radova na projektu Aglomeracije

Započelo uređenje i asfaltiranje Jelačićeve ulice, koja je prva raskopana zbog radova na projektu Aglomeracije

Na kraju svega, kod Sportskog doma gradit će se rotor.

U sklopu izvođenja projekta Aglomeracije, Jelačićeva ulica u Dugoj Resi prva je raskopana, ali će prva, kako je potvrdio dugoreški gradonačelnik, biti i uređena. 

- Počelo je asfaltiranje, ali to nije u sklopu Aglomeracije, već dio koji Grad sam financira u sklopu Plana sanacije grada Duge Rese. Istovremeno kod zadnjih stambenih zgrada prije Stanice za tehnički pregled biti će uređena parkirališta, okoliš kućice Mjesnog odbora i nogostup, tako da dok mi dođemo završnim radovima do Elektre gdje službeno počinje projekt Aglomeracije, tada će krenuti i njihov dio radova na uređenju, stoga se nadam da će tijekom ljeta sedmi ili osmi mjesec dionica do bivšeg Partizana biti završena.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Dakle, kompletna voda i odvodnja, sve zgrade spojene i one koje do sada nisu bile, novi nogostup, nova javna rasvjeta i asfalt, kaže dugoreški gradonačelnik Tomislav Boljar te dodaje kako će se potom na raskrižju kod Sportskog doma graditi novi rotor, ali on neće moći biti izgrađen istovremeno s uređenjem ovog dijela prometnice. 

Naime, za rotor prvo valja do kraja razriješiti imovinske odnose te ishoditi građevinsku dozvolu, a potom i osigurati znatna sredstva, jer procjenjuje se da će njegova vrijednost biti oko 2,8 milijuna kuna. 

Radovi u Jozefinskoj privremeno su stali, jer se očekuje nabava materijala, no za sada se ne očekuje probijanje rokova te bi sve trebalo usprkos divljanju cijena i otežanoj nabavi materijala ipak biti završeno do kraja 2023. godine kako je i planirano. 

- U Dugoj Resi su u tijeku veliki radovi na nekoliko lokacija, istovremeno odvija se malo otežano promet i  znam da se građani već pomalo nestrpljivi, stoga ih molim za razumijevanje i strpljenje. Radi se i sve ide svojim tokom, prema projektu i uz poštivanje svih procedura. Izvođač radova Georad i Komunalno dobro se nose sa svim izazovima. Cilj je samo jedan – da imamo ljepšu i uređeniju Duga Resu, a na kraju i ljepšu i zaštićeniju rijeku Mrežnicu, poručio je Boljar te pojasnio kako se za Tušmer osiguralo dva kilometra dodatnih cijevi za vodovod, ali ima i oko tri kilometra cesta koje će trebati prvo tamponirati.

Umjesto s dosadašnjih desetak centimetara tampona ići će se na četrdesetak centimetara kako bi radovi koji se izvode potrajali narednih nekoliko desetljeća, a za sve to trebat će osigurati i velika proračunska sredstva. Stoga neće biti lako izraditi predstojeći rebalans proračuna koji bi trebao biti predstavljen Vijeću i javnosti za nekoliko tjedana. 

 

Izdvojeno


Reci što misliš!