ŽUPANIJA / DUGA RESA

"SUVREMENI, AKTIVNI, INTERAKTIVNI"

Dugoreška OŠ Vladimir Nazor u sklopu svog Erasmus projekta obilježila Dan Europe

Dugoreška OŠ Vladimir Nazor u sklopu svog Erasmus projekta obilježila Dan Europe

Svaki razredni odjel istraživao je jednu zemlju članicu EU-a, njezina društvena obilježja gastronomiju, običaje, odjeću, glazbu, jezik, religiju, zastave, način života, kao i prirodne posebnosti reljef, klimu, vode.

Dugoreška OŠ Vladimir Nazor, u sklopu svog Erasmus projekta „Suvremeni, aktivni, interaktivni“ na vrlo sadržajan i zanimljiv način obilježila je Dan Europe.

- Članstvo Hrvatske u Europskoj uniji omogućava školama da uz financijsku potporu sudjeluju u Erasmus programima te surađuju sa školama Europske unije. Ovaj tjedan dvije se naše kolegice nalaze na mobilnostima u Italiji i Irskoj, a jedan učitelj iz Španjolske na stručnoj je praksi u našoj školi. Razmjenom znanja i iskustva poboljšavamo kompetencije učitelja i naših učenika, kazala je Gordana Krstulić, ravnateljica škole.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Naime, svaki razredni odjel istraživao je jednu zemlju članicu EU-a, njezina društvena obilježja gastronomiju, običaje, odjeću, glazbu, jezik, religiju, zastave, način života, kao i prirodne posebnosti reljef, klimu, vode. 

U svojim učionicama, učenici su ono što su naučili kroz svoje istraživanje prezentirali drugim učenicima, roditeljima, bakama, djedovima pa je Europska unija na doista zaživjela u školi Vladimir Nazor.

Obilježavanju Dana Europe pridružili su se gradonačelnik Tomislav Boljar, zamjenica gradonačelnika Katarina Srakočić, pročelnica Kristina Luketić, predsjednik Turističke zajednice „4 rijeke“ Ivan Puškarić i  brojni drugi gosti. 

- Obilježavanjem Dana Europe naši učenici imali su prilike na zanimljiv i drugačiji način naučiti da je Europska unija zajednica naroda različitih kultura, jezika i tradicija, ali da su ti narodi ujedinjeni za mir i blagostanje, istaknula je ravnateljica Krstulić te zajedno sa svim sudionicima zaključila kako je to bio jedan drugačiji, zanimljiv i poučan dan i njihovoj školi. 

 

Izdvojeno


Reci što misliš!