ŽUPANIJA / DUGA RESA

GLAZBENI FESTIVAL

Duga Resa Fest 2022. Grand Prix osvojila Marina Muštra iz Splita, a Mini Grand Prix pripao je Miji Ištvanić

Duga Resa Fest 2022. Grand Prix osvojila Marina Muštra iz Splita, a Mini Grand Prix pripao je Miji Ištvanić

Sve ovo na dvije godine prekinula je korona, ali sad se dugoreška Euforija vratila na velika vrata i pokazala u punom sjaju.

Pobjednica Duga Resa Festa 2022. i osvajačica Grand Prixa je Marina Muštra iz Splita s pjesmom „Rise Up“ koju u originalu izvodi Andra Day. Nagradu je primila iz ruku dugoreškog gradonačelnika Tomislava Boljara. Drugo mjesto osvojila je Zlata Jurišić, a treća je Nina Žalac. 

Mini Grandprix, za koji su se natjecale izvođačice između 9 i 12 godina pripao je Miji Ištvanić s pjesmom „This is me“, a nagradu je uručila karlovačka županica Martina Furdek Hajdin.  
 Rezultati su ovo jedne jako lijepe večeri u dugoreškom kinu čija pozornica se za ovu prigodu „odjenula“ u raskošnu scenu, a u pjesmama mladih izvođača kojih je bilo 14 iz raznih dijelova Hrvatske uživali su brojni posjetitelji. 

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Atmosfera u dvorani je bila odlična navijalo se punim glasom, a u završnici kad je proglašena pobjednica dvoranu je ispunila koncertna atmosfera, svi su upalili mobitele i zapjevali s pobjednicom. Osim vrlo kvalitetnih i talentiranih pjevačica, jer sve su bile djevojke, a dečkima je ovog puta očito nedostajalo hrabrosti za prijavu, atmosferu je kao gost večeri užario dobitnik porina za najbolji muški vokal Matija Cvek. 

Baš kao što je rekla predsjednica stručnog četvero članog žirija poznata voditeljica i urednica Uršulja Tolj, stvarno nije bilo lako donijeti odluku o pobjedi između toliko kvalitetnih izvođača. 

 – Bilo je odlično, čak i predobro i jako teško smo odlučili o pobjednicima da možemo svima bismo dali nagradu. Čestitam svima sve ste vrhunske pjevačice samo tako nastavite i osvojit ćete pozornice – poručila je Uršula Tolj.
 
Na ovoj predivnoj večeri svakako valja zahvaliti brojim volonterima, a posebno glazbenom direktoru Goranu Topolovcu, Martini Tomić i Romanu Grobenskom, udruzi za mlade Agora, koji su uložili puno truda i dobre volje u organizaciju, ali i brojnim sponzorima i Gradu Dugoj Resi, bez čije potpore ne bi bilo moguće organizirati ovakav događaj. 

Duga Resa Fest prvi puta održan je 2014. a koliko se ideja o kvalitetnoj organizaciji dječjeg festivala proširila potvrđuje i natječaj Osijeka koji je naveo kako želi organizirati festival kao u Dugoj Resi, a upiti za prijave na nastup stizali su i iz Italije i Malte. Nažalost, sve ovo na dvije godine prekinula je korona, ali sad se dugoreška Euforija vratila na velika vrata i pokazala u punom sjaju. 

POGLEDAJTE FOTO GALERIJU...

 

Izdvojeno


Reci što misliš!