ŽUPANIJA / DUGA RESA

obljetnica

Srednja škola Duga Resa predstavom Gospoda Glembajevi i izložbom učeničkih radova obilježila 75. rođendan

Srednja škola Duga Resa predstavom Gospoda Glembajevi i izložbom učeničkih radova obilježila 75. rođendan

Grad je dosad uvijek bio naklonjen školi i učenicima i u tom smjeru ćemo i nastaviti – kaže gradonačelnik Boljar.

Srednja škola Duga Resa je predstavom Gospoda Glembajevi, koju su izveli učenici pod mentorstvom prof. Vedrana Bišćana, i to u dva termina te izložbom učeničkih radova. obilježila 75. rođendan.

Svečanost obilježavanja održana je u punoj kino dvorani POU-a u kojoj su se okupili učenici, zaposlenici i uzvanici, a otvorila ju jer ravnateljica škole Tanja Škrak, ističući kako su rezultate i uspjeh škole jednako važni svi učenici i zaposlenici i njihov predan rad.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Podsjetimo, škola je s radom službeno počela 1947. godine kao Industrijska škola, a prve generacije učenika školovale su se za zanimanja prelac i tkalac za potrebe Pamučne industrije. No, kako su uvjeti za školovanje bili loši, 1959. izgrađena je današnja zgrada. Škola je tijekom desetljeća rada mijenjala nazive u skladu s reformama obrazovanja koje su se provodile, a od 1995. godine nosi naziv Srednja škola Duga Resa. Uz strukovno obrazovanje od 1992. godine ima gimnazijski program, a polaze je učenici ne samo iz Duge Rese već i iz Karlovca i susjednih mjesta.

Gradonačelnik Duge Rese Tomislav Boljar istaknuo je kako kao roditelj djeteta s poteškoćama, mora svima reći jedno veliko hvala, jer svojim radom i trudom postigli su da je njegovo dijete svakim danom postaje sve bolje i bolje.  

- Grad je dosad uvijek bio naklonjen školi i učenicima i u tom smjeru ćemo i nastaviti – istaknuo je Boljar čestitajući ovu značajnu obljetnicu.
Čestitkama se pridružila i županijska pročelnica za školstvo Marija Šćulac koja je istakla kako škola treba kvalitetnim i deficitarnim programima privući još više učenika iz cijele Županije. 

Izdvojeno


Reci što misliš!