ŽUPANIJA / DUGA RESA

izlet

Svibanj je mjesec zaštite od požara - Učenici Područne škole Belavići posjetili vatrogasce i isprobali vatrogasnu opremu

Svibanj je mjesec zaštite od požara - Učenici Područne škole Belavići posjetili vatrogasce i isprobali vatrogasnu opremu

Vatrogasci DVD-a Belavići danas su bili domaćini učenicima OŠ Vladimir Nazor - Područne škole Belavići. Razlog za ovaj posjet je mjesec zaštite od požara, a ovom prigodom vatrogasci su zabavili i educirali učenike.

- Naše današnje male goste upoznali smo sa načinom funkcioniranja DVD-a i opremom kojom raspolažemo, a dio vatrogasne opreme isprobali su i sami. Oblačili su vatrogasna odijela, vozili se kamionom te isprobali kako funkcionira vatrogasni šmrk – ispričao nam je Josip Dobrinić, voditelj vatrogasne mladeži pri DVD-u Belavići te dodao kako su svi zainteresirani mališani  pozvani da se priključe vatrogascima kao pomladak, jer u ovoj nadasve plemenitoj organizaciji mogu puno toga naučiti, ali i kvalitetno provesti vrijeme u druženju, natjecanjima i sličnim aktivnostima na otvorenom, što je puno bolje nego da puno sjede pred kompjuterima i ostalom modernom tehnikom.  

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

https://d35nxk5xx1d0px.cloudfront.net/repository/images/c/b/6/8/cb68efc91292e26f4dc225d7b93cc6d6.jpg?v=21

Okupljenim i zainteresiranim učenicima vatrogasci su ispričali i zanimljive događaje sa raznih intervencija, ali i prenijeli savjete kako mogu preventivno djelovati u svojim kućanstvima, a koje će zasigurno prenijeti i članovima svojih obitelji.   

Izdvojeno


Reci što misliš!