ŽUPANIJA / DUGA RESA

EKO EDUKACIJA

KŠR Mrežnica i Mala škola ribolova organizirali eko akciju na više lokacija - sudjelovali i najmlađi

KŠR Mrežnica i Mala škola ribolova organizirali eko akciju na više lokacija - sudjelovali i najmlađi

Mala škola ribolova i KŠR Mrežnica danas su održati veliku eko akciju na kojoj se okupilo oko stotinjak djece i odraslih.

Lijep sunčan dan na ribnjacima kod Ribičkog doma u Svetom Petru iskorišten je na najbolji mogući način. Djeca su uz potporu odraslih čistila okoliš na kopnu, a Vodomari su se pobrinuli za uklanjanje smeća iz jezera. Smeće je odloženo u vreće, a uklonjeno raslinje uz potporu i nadzor vatrogasaca spaljeno. Mališani su se pak najviše obradovali gašenju, jer na plus 30 valjalo se malo i osvježiti. Na kraju su se svi lijepo družili i okrijepili sokićima i finim burgerima.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

(-) Danas smo započeli, a nadam se da ćemo nastaviti i narednih godina, održavati slične eko akcije sa djecom, a povodom obilježavanja Svjetskog dana zaštite okoliša. Djecu smo okupili iz škola, vrtića i naše Male škole ribolova, a u akciju su se uključili izviđači, planinari, vatrogasci, Vodomari, HGSS-ovci, jer svi mi imamo zajednički cilj i plan, a to je sačuvati prirodu. Stoga ova naša iskustva i ljubav prema prirodi želimo prenijeti na djecu – kazao je Goran Kramberger predsjednik KŠR Mrežnica Duga Resa dodajući kako je ova prva godina stoga vjeruje da će dogodine biti još uspješniji.

Akcija čišćenja, kojoj je glavni cilj da djeca nauče ponešto o ekologiji i prirodi, otpočela je u jutarnjim satima, na nekoliko lokacija, a nakon nekoliko sati svi sudionici okupili su se u Svetom Petru.

Tamo ih je posjetila i svojim dolaskom dala potporu karlovačka županica Martina Furdek- Hajdin koja je izrazila zadovoljstvo ovakvim vidom aktivnosti na otvorenom u kojima sudjeluju velik broj mališana i udruga.

Akciju je podržalo tridesetak sponzora i donatora, kojima se Mala škola ribolova zahvaljuje, a ovaj podatak dovoljno govori o značaju akcije i nakani svih sudionika da pokrenu promijene koje će donijeti bolju budućnost mladim naraštajima.

Izdvojeno


Reci što misliš!