ŽUPANIJA / DUGA RESA

SVEČANO U DUGOJ RESI

Duga Resa danas slavi svoj dan i nebeskog zaštitnika sv. Petra - na svečanoj sjednici Gradskog vijeća uručena priznanja zaslužnim građanima i Matici umirovljenika

Duga Resa danas slavi svoj dan i nebeskog zaštitnika sv. Petra - na svečanoj sjednici Gradskog vijeća uručena priznanja zaslužnim građanima i Matici umirovljenika

Predsjednik Gradskog vijeća uručio je javna priznanja i novčane nagrade ovogodišnjim laureatima, a to su Boško Milanković i Zvonimir Šubat, Ivica Dobrinić-Crni, Matica umirovljenika, Bruno Bišćan, David Šeketa, Roko Tomljenović i Sara Milčić.

Duga Resa danas slavi svoj dan i nebeskog zaštitnika Svetog Petra i ovo je nažalost prva sjednica u povijesti na kojoj radi zdravstvenih razloga nije bio nazočan gradonačelnik. Uz želje za brz oporavak svi okupljeni gradonačelnika Tomislava Boljara pozdravili su velikim pljeskom.

- Gospodarska, zdravstvena, sigurnosna i ekološka kriza prisutna je u cijelom svijetu pa je osjeća i naša mala zajednica, ali kao i svaka kriza ona je i nova šansa. Zato ne gubimo optimizam, volju za radom i napretkom našeg grada. Ove godine Duga Resa je stekla status Grada prijatelja djece, a zaživio je prostor za mlade. Redovno se ulaže u predškolski odgoj i obrazovanje, a ulažemo i iznad standarda za potrebe školstva. Aktivno provodimo programe za razvoj turizma, od zimskog klizanja do ljetnih programa Grin festa i Ljeta na Mrežnici, a sve se to odvija na prostoru Amfiteatra kojeg mnogi uspoređuju s Opatijskom ljetnom pozornicom na što smo mi Dugorešani posebno ponosni. Osnovali smo agenciju za potporu gospodarstvu InovaDR, a gradske tvrtke nastavljaju s poboljšanjem usluga. Ogromni vodnokomunalni radovi odvijaju se u našem gradu, a završen je i nogostup Belavići. Nadamo se da će na jesen krenuti i izmuljivanje rijeke Mrežnice, kazao je predsjednik Gradskog vijeća dr. Miroslav Furdek te čestitao imendan i  Dan grada svim Dugorešanima. 

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Sjednici su nazočili brojni uvaženi gosti umirovljeni generali Mladen Markač i Josip Stojković, saborska zastupnica Maja Grba Bujević, karlovačka županica Martina Furdek-Hajdin, gradonačelnik Karlovca Damir Mandić, gradonačelnici Ozlja, Slunja, Ogulina, prijateljskih gradova Županje i Ljubuškog te Velike Kladuše, načelnici susjednih općina, predstavnici policije, vatrogasaca, gospodarstva, javnih tvrtki i ustanova i drugi. 

Zamjenica gradonačelnika Katarina Srakočić koja sada obnaša dužnost gradonačelnice podsjetila je na niz aktivnosti koje se provode u Dugoj Resi. 

- Drago mi je da je započet investicijski ciklus koji će pružiti građanima ono što im je potrebno i istovremeno im želim zahvaliti na strpljenju i razumijevanju. Očekuje nas uređenje Parka dr. Franje Tuđmana i izgradnja Društveno kulturnog centra. Pokrenuti su procesi obnove dječjeg vrtića, digitalizacije gradske uprave, uspostavljanje biciklističke infrastrukture, turističkih mostova, uređenje kupališta, inovativni projekti za mlade, u svim MO-ima postavili smo dječja igrališta te nabavili digitalnu opremu za naše škole – kazala je Katarina Srakočić te zahvalila svim vrijednim pojedincima, građanima koji svakodnevno pridonose da bi Duga Resa bila još bolja i uspješnija.  

Predsjednik Gradskog vijeća uručio je javna priznanja i novčane nagrade ovogodišnjim laureatima, a to su Boško Milanković i Zvonimir Šubat, Ivica Dobrinić-Crni, Matica umirovljenika, Bruno Bišćan, David Šeketa, Roko Tomljenović i Sara Milčić. U ime nagrađenih zahvalila je predsjednica Matice umirovljenika Ana Piškurić koja je istakla kako je posebno veseli što su nagrade dobile sve generacije od najmlađih do najstarijih te u šali dodala kako je ulaganje u umirovljenike ulaganje u vlastitu budućnost. 

FOTO GALERIJA

Gradonačelnik Karlovca Damir Mandić ovom svečanom prigodom podsjetio je na kvalitetnu suradnju i otvorenu komunikaciju koju su ostvarila dva susjedna grada Karlovac i Duga Resa, surađujući na projektima ITU mehanizma i Aglomeracije. 

- Da nije bilo razumijevanja Tome Boljara u prošloj financijskoj perspektivi ITU mehanizma vjerojatno ne bi bilo ni Edisona, ni vrelovoda ni Tesle, a danas se rade, jer je on odlučio jedan dugoreški projekt koji tada još nije bio potpuno spream odlučio staviti sa strane da mi možemo ići napred. To je primjer i obveza suradnje kakva treba biti za sve nas koji obnašamo funkcije gradonačelnika i načelnika, poručio je gradonačelnik Mandić.

Karlovačka županica Martina Furdek-Hajdin istaknula je kako je međusobna suradnja bez obzira na različite političke predznake za svaku pohvalu te uz rođendan Gradu donijela i lijepe vijesti, stiže pola milijuna kuna za uređenje Sportskog doma po prijavljenom projektu. 

U prigodnom programu sudjelovalo je dugoreški zbor Vila, plesna skupina POU, zbor OŠ Vladimir Nazor i drugi. 

Izdvojeno


Reci što misliš!