ŽUPANIJA / DUGA RESA

UŽIVANJE U LJETU

„Ljeto na Mrežnici“ počelo besplatnom školom plivanja, a završit će krajem kolovoza Mini vaterpolo turnirom

„Ljeto na Mrežnici“ počelo besplatnom školom plivanja, a završit će krajem kolovoza Mini vaterpolo turnirom

Školu plivanja drže Boris Bedeniković i kolege, sve stručni ljudi, stoga ako imate neplivača s povjerenjem ga uključite u ovu besplatnu aktivnost.

Nakon što je završio Grin fest u organizaciji TZP-a Četiri rijeke koji je ponudio niz zanimljivih sportskih i zabavnih sadržaja svim generacijama Dugorešana u Amfiteatru, u Dugoj Resi aktivnosti pod nazivom „Ljeto na Mrežnici“ u organizaciji Športske zajednice se nastavljaju, ali sad su logično preseljene na gradsko kupalište. 

- Već tjedan dana aktivna je škola plivanja za neplivače i plivače početnike. Ove godine školu plivanja kombiniramo tako da je održavamo na rijeci Mrežnici, a kad je vrijeme loše onda smo na bazenima. Iako djeci je početničke stvari i lakše pohvatati u bazenu nego li na rijeci. Odaziv je ove godine dobar, za sada se javilo tridesetak mališana, a naravno priključiti se mogu i svi drugi zainteresirani, jer škola će trajati još mjesec dana, kazao je Domagoj Primužak tehnički tajnik Športske zajednice Duge Rese te istaknuo kako je škola plivanja besplatna, a dobro došli su neplivači od 4 godine na dalje te plivači početnici. 

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Školu plivanja drže Boris Bedeniković i kolege, sve stručni ljudi, stoga ako imate neplivača s povjerenjem ga uključite u ovu besplatnu aktivnost. Škola plivanja je početna manifestacija, a već sljedećeg tjedna na kupalištu počinje nova zanimacija. 

- Imamo desetak supova i tijekom dana dijeliti ćemo ih građanstvu i djeci koju ćemo također u vidu početničkih tečajeva podučiti kako se njima koristiti. Zainteresirani, naredni tjedan od 10 do 14 sati mogu doći na kupalište, nije potrebna prijava unaprijed i dobiti će supove, kazao je Primužak.  

Tradicionalno na kraju ljeta, zadnji vikend u kolovozu, održat će se turnir „Mini vaterpolo“ tri na tri. Proteklih godina uglavnom se okupljalo desetak ekipa, a druženje i zabava potraju cijeli dan. 

- Sve ovo nam je uvod u jesen tijekom koje će se provoditi projekt „Nauči zdravlje“ za kojeg je Grad Duga Resa koji je nositelj, a Crveni križ partner, dobio europska sredstva u iznosu od 500 tisuća kuna, istaknuo je Domagoj Primužak te pojasnio kako se radi o  projektu kojim se želi educirati sve ciljane skupine od vrtića do ljudi treće životne dobi o tome kako se pravilno hraniti, a savjetovati će ih liječnici. Potom će se održavati  radionice kuhanja zdravog obroka, tjelesno vježbanje, joga u svakodnevnom životu i niz drugih događanja.  

- Ljeto na Mrežnici“ financira Grad duga Resa u suradnji s Športskom zajednicom Duga Resa, a uključujući Grin run utrku koja se održala u sklopu Grin festa. Na sve ove aktivnosti tijekom ljeta pa do kraja jeseni utrošit će se oko 45 tisuća kuna, jer dosta opreme već postoji pa tu nema dodatnih troškova.  

Izdvojeno


Reci što misliš!