ŽUPANIJA / DUGA RESA

NEZADOVOLJSTVO

Izbori su bili u svibnju, a član Vijeća najvećeg dugoreškog MO Trešnjevka Marko Kolić već dao ostavku

Izbori su bili u svibnju, a član Vijeća najvećeg dugoreškog MO Trešnjevka Marko Kolić već dao ostavku

Na  području Grada Duge  Rese u svibnju su održani izbori za članove vijeća Mjesnih odbora, a sada je već pala prva ostavka i to u najvećem dugoreškom MO-u Trešnjevka. 

- Danas sam podnio ostavku na mjestu člana Vijeća MO Trešnjevka gdje sam na zadnjim izborima u svibnju kao „nezavisni kandidat“ na listi HNS- liberalni demokrati dobio legitimitet za predstavljati volju dijela stanovnika kroz rad Vijeća kao tijela Mjesnog odbora. Glavni razlog napuštanja rada tijela Mjesnog odbora leži prvenstveno u nezadovoljstvu radom gradske uprave za naš MO te u činjenici kako je gradskoj upravi Grada Duge Rese, volja i interes meni nepoznatih pojedinaca, a ispred rada i odluka ove Mjesne samouprave. Pored navedenog, ovoj radikalnoj odluci pridonijela je i činjenica što po svim dosadašnjim podnescima MO Trešnjevka prema Gradskoj upravi - nije učinjeno skoro ništa ili vrlo malo - iznio je obrazloženje svoje ostavke član Vijeća MO Trešnjevka Marko Kolić.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

On među ostalim navodi kako nisu postavljeni ležeći policajci i kamere u Ulici Stara cesta, troše se veliki novci za upitne projekte ili za "kruha i igara" dok Trg hrvatskih mučenika nema nogostup te proziva gradsku upravu za nedemokratičnost, a detaljno obrazloženje njegove odluke možete pročitati OVDJE

Aktualnim predsjednik MO Trešnjevka Jasmin Sarvan kaže kako je on bio nemalo iznenađen kad je dobio pismenu ostavku od člana Marka Kolića. 

- Neugodno sam iznenađen ostavkom Marka Kolića osobito stoga što smo na konstituirajućoj sjednici Vijeća razgovarali i on je potom pismeno iznio niz ideja i planova vezanih za uređenje našeg MO-a te smo se dogovorili kako ćemo na prvoj radnoj sjednici u rujnu uključiti te ideje u plan rada za narednu godinu. Problematika vezana za postavljanje ležećih policajaca o kojoj govori je zapravo teško rješiva. Naime, neki građani traže njihovo postavljanje, a oni pred čijim se prozorima nalaze, radi buke, su protiv. Takvu situaciju smo imali u Jelačićevoj ulici, gdje su na zahtjev dijela građana postavljeni, a potom su također na zahtjev drugog dijela građana morali biti skinuti. Smatram da su bolje rješenje učestale policijska ophodnje, kojih nažalost u tom dijelu grada nema uopće, ali ipak se sve svodi na vozačku kulturu – kaže Sarvan te dodaje kako u radu svakog MO-a naravno ima problema, ali upornošću malo po malo stvari se ipak pomiču na bolje. 

Tako navodi da se u proteklom mandatu u MO Trešnjevka učinilo prilično, ali posla ima još dosta, no problem je što se desetljećima nije ulagalo pa nije moguće sve te zaostatke riješiti u kratkom vremenu. Za sve zahvate na uređenju treba ipak puno novca, kojih trenutno nema, jer Grad sva raspoloživa sredstva ulaže u poslove uređenje gradskih ulica vezanih za radove nakon prolaska aglomeracije. 

Prošle godine na području MO Trešnjevka uređena je Ulica Slavka Kolara u kojoj je postavljen novi vodovod i asfalt, zatim spojna cesta prema dugoreškoj zaobilaznici - jedina dugoreška ulica koja zapravo nema ime, a ove godine u planu je bilo uređenje Tijesne i Kranjčevićeve ulice.

 

Izdvojeno


Reci što misliš!