ŽUPANIJA / DUGA RESA

ŠTO JE OVO?

Motornom pilom u centru Duge Rese kod prostora za mlade ispilio klupe od paleta - Gradska uprava slučaj prijavila policiji, oni kažu da je "nedjelo" beznačajno?!

Motornom pilom u centru Duge Rese kod prostora za mlade ispilio klupe od paleta - Gradska uprava slučaj prijavila policiji, oni kažu da je
Screenshot nadzorna kamera

U policiji kažu, „ne-djelo“ je po pravnoj prirodi beznačajno jer se radi o maloj imovinskoj šteti i nije bilo narušavanja javnog reda i mira.

Grad Duga Resa policiji je prijavio neviđeni vandalizam u centru grada gdje je nepoznati počinitelj motornom pilom uništio klupe ispred gradskog prostora za mlade.

Poslali su nam video nadzorne kamere,  a priopćenje Grada prenosimo u cijelosti.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

U današnjem društvu kada slobodno možemo reći da na „starijima“ svijet ostaje, „gospodin“ starije životne dobi odlučio je mladima grada Duge Rese poslati jasnu poruku: budite brzi, destruktivni  i uništavajte tuđu imovinu i tako ćete riješiti svoje probleme.

Znači, u nedjelju ujutro, 21.08.2022., ničim izazvan, imenovani je odlučio ispred javnog gradskog prostora za mlade motornom pilom sasjeći stol i klupu koju su si mladi sami napravili i koriste je za sjedenje u svom predprostoru. U policiji kažu, „ne-djelo“ je po pravnoj prirodi beznačajno jer se radi o maloj imovinskoj šteti i nije bilo narušavanja javnog reda i mira.

Zakonskopravni opis je istumačen, djelo odnosno ne-djelo ne postoji no gledajući snimku ostaje osjećaj gorčine koji ostavlja bez teksta, sa pitanjima i nedobivenim odgovorima. Ipak, evo i snimke u privitku, pa kada sretnete ovog „uljuđenog gospodina“ radije se držite sa strane jer se on opravdava motornom pilom od koje očito zaziru svi pa to učinite i vi.“

Upit o (ne)postupanju poslali smo PU karlovačkoj pa će biti zanimljivo vidjeti što će se dalje poduzimati, ili svi možemo s upaljenim motorkama šetati po gradu i piliti šta i gdje hoćemo. 

POGLEDAJTE VIDEO...

Izdvojeno


Reci što misliš!