ŽUPANIJA / DUGA RESA

DUGA RESA

Otvoren javni poziv za predlaganje predsjednike Etičkog odbora i Vijeća časti Gradskog vijeća: Treba kandidirati osobe nedvojbenog javnog ugleda

Otvoren javni poziv za predlaganje predsjednike Etičkog odbora i Vijeća časti Gradskog vijeća: Treba kandidirati osobe nedvojbenog javnog ugleda

Etički odbor čine predsjednik i dva člana, a Vijeće časti predsjednik i četiri člana. Mandat članova ovih tijela traje do isteka mandata Gradskog vijeća.

Odbor za izbor i imenovanja dugoreškog Gradskog vijeća pokrenuo je postupak predlaganja kandidata za imenovanje predsjednika Etičkog odbora i predsjednika Vijeća časti Gradskog vijeća Grada Duge Rese. Predsjednike i članove navedenih odbora imenuje i razrješuje Gradsko vijeće, a predsjednici se biraju iz reda osoba nedvojbenog javnog ugleda u lokalnoj zajednici. 

Stoga sad je prilika da javnost u ova radna tijela Vijeća kandidira osobe kojima vjeruje, koji su svojim radom i zalaganjem zaslužili poštivanje u zajednici i čiji moralni kredibilitet ničim nije doveden u pitanje. 

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Prijave s ispunjenom potrebnom dokumentacijom u koju pripada izjava kako kandidat nije nositelj političke dužnosti niti član političke stranke, odnosno kandidat nezavisne liste u Gradskom vijeću te obrazac s ispunjenim osobnim podacima, radnim iskustvom, osobnim vještinama i kompetencijama uz obrazloženje prijedloga, u zatvorenoj omotnici, valja dostaviti Odboru za izbor imenovanja, kojim inače u ovom mandatu predsjeda Mijo Ivanić. Obrasci se nalaze na službenoj gradskoj stranici, a natječaj je otvoren 20 dana od objave koja je službeno bila 5.rujna. 

Podsjetimo, Etički odbor čine predsjednik i dva člana, a Vijeće časti predsjednik i četiri člana. Mandat članova ovih tijela traje do isteka mandata Gradskog vijeća. Uloga ovih novoosnovanih tijela gradskog Vijeća, čiji članovi će imati pravo na naknadu sukladno članovima ostalih radnih tijela Vijeća, je provođenje etičkog kodeksa o čemu će brinuti Etički odbor te ovisno o  potrebama pokretati i provoditi postupke dođe li do njegova kršenja. Vijeće časti odlučivat će u drugom stupnju o Odlukama Gradskog vijeća Duge Rese o povredama Etičkog kodeksa i ponašanja vijećnika. 

 

Izdvojeno


Reci što misliš!