ŽUPANIJA / DUGA RESA

DVD-i u akciji

U Belavićima održano prvo vatrogasno natjecanje za najmlađe - čak sedam malih ekipa pokazalo zavidno znanje i spretnost

U Belavićima održano prvo vatrogasno natjecanje za najmlađe - čak sedam malih ekipa pokazalo zavidno znanje i spretnost

DVD Belavići je po prvi puta je organizirao vatrogasno natjecanje za djecu od 6 - 12 godina, a sudjelovale su zainteresirane ekipe vatrogasnog podmlatka na razini županije.

Natjecanju u brzini i spretnosti izvođenja vatrogasnih vježbi odazvalo se sedam ekipa: DVD Kamanje 1 i 2, DVD Stara Sela – muški, DVD Belavići 1 i 2,  DVD Gornje Stative, DVD Stara Sela - ženska ekipa.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

- Organizirali smo ovo natjecanje po prvi puta i zadovoljni smo rezultatima. Kroz ovakva natjecanja potičemo djecu na druženje, a s ciljem omasovljenja članstva u DVD-ima i s nadom da će i kad porastu ostati članovi vatrogasnih društva – kazao je Mario Biršić, predsjednik DVD Belavići.

Uz svoje voditelje, ali i navijače - mame, tate, bake i ostale okupljene mještane, djeca su nestrpljivo čekala početak natjecanja. Nakon izvršenih zadataka, gdje je najteže bilo vodom pogoditi i srušiti metu, odnosno konzervu, proglašeni su i najuspješniji natjecatelji.

- Prvo mjesto pripalo je ekipi DVD Belavići 1, drugo mjesto osvojila je ekipa DVD Kamanje 1, a treći mjesto pripalo je ekipi DVD Gornje Stative. Također, prvo mjesto pripalo je ženskoj ekipi DVD Stara Sela, koja nije imala konkurenciju. Ekipe koje su osvojile prva tri mjesta dobile su pehare, a natjecatelji medalje, posebno dizajnirane za ovo natjecanje. Dok smo čekali rezultate, održali smo i Super kup, u kojem je ponovno pobijedila ekipa DVD Belavići i osvojila 12 litara sokova – pojasnio je Biršić te dodao kako su svi, a osobito djeca, vrlo zadovoljni natjecanjem, stoga ga dogodine planiraju ponovno organizirati, ali u puno većem obimu. 

 

Izdvojeno


Reci što misliš!