ŽUPANIJA / DUGA RESA

JEDINA KANDIDATKINJA

Dr. Višnja Mihalić-Mikuljan dobila još jedan mandat kao ravnateljica bolnice u Dugoj Resi: Dosad se napravilo puno, cilj mi je povećati kapacitet bolnice

Dr. Višnja Mihalić-Mikuljan dobila još jedan mandat kao ravnateljica bolnice u Dugoj Resi: Dosad se napravilo puno, cilj mi je povećati kapacitet bolnice

Radit ću i na proširenju odjela za palijativnu skrb, a želja mi je otvaranje jednog odjela palijativne skrbi za dnevni boravak bolesnika, najavila je ravnateljica.

Upravno vijeće dugoreške Specijalne bolnice za produženo liječenje povjerenje za još jedan mandat na čelu ove ustanove dalo je dosadašnjoj ravnateljici dr. Višnji Mihalić-Mikuljan, koja je bila i jedina kandidatkinja na javnom natječaju.  Dužnost ravnateljice tako će obnašati treći mandat za redom, a službeno novi mandat joj počinje teći 26. studenog. 

U dugoreškoj bolnici radi od 1995 .godine kada je započela specijalizaciju iz interne medicine i velik dio života posvetila je radu i razvoju ove bolnice koju, kako kaže, više i  ne shvaća radnim mjestom, već svojim domom. 

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

- Od 2014.godine sam ravnateljIca bolnice, a prije toga sam bila pomoćnica za kvalitetu. Cijelo vrijeme svog rada u bolnici imam viziju poboljšanja kvalitete bolnice i radim zajedno s mojim kolegama na boljoj pristupačnosti bolnice svim ljudima naše Županije, a i šire, jer smo jedna od dvije bolnice za produženo liječenje u Hrvatskoj. Zadovoljna sam postignutim rezultatima, jer danas je SBDR bolnica gdje dolaze bolesnici iz cijele Hrvatske, kako u stacionarni dio tako i u polikliniku gdje se sada nude gotovo sve pretrage kao u akutnim bolnicama osim MSCT-a, kompjuterizirane tomografije, koju nemamo, kazala je za KAportal nova/stara ravnateljica.

Dodaje da laboratorijska dijagnostika obuhvaća cijelu biokemiju, tumorske markere, vitamine, minerale i hormone štitnjače i odmah po dolasku u našu polikliniku pacijent može obaviti laboratorijsku dijagnostiku, a na D1 uputnicu i UZV abdomena, EGD, Kolonoskopiju, pregled neurologa, psihijatra, kardiologa s kardiološkom dijagnostikom(UZV srca, holteri, ergometrija).

- U poliklinici svaki dan radi i internistička ambulanta, Dijabetološka i endokriniološka te ambulanta fizikalne medicine i rehabilitacije. Također imamo razvijenu rtg dijagnostiku gdje nudimo UZV abdomena, štitnjače, dojki, vrata, zglobova, a uz neurološku radi se i DC  i TCD i EMNG. Željela bih istaknuti i odjel fizikalne medicine i rehabilitacije koji pokriva vanjske bolesnike i bolesnike u stacionarnom dijelu i posebno doprinosi kvaliteti našeg rada, pohvalila se dr. Mihalić - Mikuljan. 

U posljednja dva mandata, dodaje, završena je energetska obnovu zgrade, kupljeni su svi aparati, od digitalnog RTG uređaja, mamografa, ultrazvuka na kome se rade pregledi abdomena, dojke i štitne žlijezde, kupljen je novi gastroenterološki stup i kolonoskop i gastroskop te mašine za dezinfekciju tih aparata. Obnovljen je kanalizacijski sustav bolnice, vešeraj i promijenjena je unutarnja stolarija. Također su  obnovili i podove na odjelima interne i neurologije i sobe na odjelu fizikalne medicine.

- U daljnjem radu željela bih poboljšati uvjete na odjelima, obnoviti krevete i madrace, kako smo to radili i do sada svakih 5  godina. Radit ću i na proširenju odjela za palijativnu skrb, a želja mi je otvaranje jednog odjela palijativne skrbi za dnevni boravak bolesnika. Kako su nam krevetski kapaciteti premaleni s obzirom na potrebe, jer sve starija smo populacija, cilj mi je proširenje kapaciteta bolnice kroz javljanje na različite EU projekte u suradnji s KŽ. Isto tako plan nam je razvoj zdravstvenog turizma u SBDR, posebno kroz liječenje pretilosti, zbog čega smo odškolovali nutricionista, te proširenje ponude fizikalne medicine i rehabilitacije edukacijom fizioterapeuta, rekla je dr. Mihalić - Mikuljan.

Do sada se, kaže, ponuda proširila i sada rade kineziotaping, miofascijalnu relaksaciju, Kaltenborn tehnike, Cyriax tehnike. Daljnji razvoj bolnice ovisiti će i o specijalizacijama kojima namjeravamo povećati broj zaposlenih liječnika. To su endokrinologija i dijabetologija, dermatologija, fizioterapija.

- Od svih tih specijalizacija postoje po jedna u našoj ustanovi, a kako namjeravamo proširivati ponudu i razvijati zdravstveni turizam potrebno je imati veći broj specijalista, istakla je dr. Višnja Mihalić-Mikuljan te pojasnila kako joj je u daljem radu cilj podignuti zdravstvene usluge na najvišu razinu, te zadovoljiti ljudskim, dijagnostičkim i ostalim tehničkim uvjetima potrebe današnje medicine.

 

Izdvojeno


Reci što misliš!