ŽUPANIJA / DUGA RESA

MREŽNIČKI VRT ŽIVOTA

Gdje je zapela izgradnja doma za starije u dugoreškom Tušmeru? Idući mjesec na Gradskom vijeću sve bi trebali razjasniti predstavnici investitora iz Belgije

Gdje je zapela izgradnja doma za starije u dugoreškom Tušmeru? Idući mjesec na Gradskom vijeću sve bi trebali razjasniti predstavnici investitora iz Belgije

Ne želim biti niti njihov advokat niti kritičar. Činjenica je da su imali najbolje namjere, kazao je gradonačelnik Boljar

Izgradnju doma za starije u Tušmeru ponovno je na sjednici Gradskog vijeća aktualizirao vijećnik Dražen Benković (HNS) istaknuvši kako je bilo rečeno da će se belgijski investitor pojaviti na Vijeću i sve objasniti, ali to se još uvijek nije dogodilo. Stoga se vijećnik Benković pita jesu li investitori odustali od ove investicije?

Podsjetimo, investitor Lindbergh Care grupa iz Belgije, odnosno njena podružnica Lindbergh Care Duga Resa d.o.o građevinsku dozvolu za izgradnju doma za starije u Tušmeru dobila je još 2018. godine, no od „Mrežničkog vrta života“ kako su nazvali taj projekt u kojem je trebalo biti zaposleno pedesetak osoba i smješteno oko 200 osoba, za sada nema ništa.  

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Kada smo direktoricu Maju Matanić Vautmans svojedobno pitali u čemu je problem, istakla je kako su njihovi posljednji radovi na zemljištu bili realizirani do početka ožujka 2020. godine kada su uklonjeni podzemni kablovi i postojeći objekti na zemljištu.

Potom je korona pandemija zaustavila radove, a investitori su to vrijeme iskoristili za pregovore s bankama i Karlovačkom županijom, a u međuvremenu pratili su i promijene u sektoru Ministarstva rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike.

Istovremeno, veliki porast cijena u građevinskom sektoru, znatno je poskupio cijelu investiciju, a to bi morali naplatiti krajnjim korisnicima. Stoga je investitor zaključio kako se bez pomoći javnog sektora projekt neće moći realizirati, jer što će značiti prazna zgrada u kojoj nema korisnika. 

Očito da se do sada ništa konkretno nije promijenilo. Dugoreški gradonačelnik Tomislav Boljar sada je pojasnio kako će predstavnici investitora doći na sjednicu Vijeća 4. studenog i tada će detaljno objasniti situaciju.

- Ne želim biti niti njihov advokat niti kritičar. Činjenica je da su imali najbolje namjere. Dogodila se korona, imali su i potpisani ugovor s izvođačem, a sada ova situacija u Ukrajini i dobava materijala, količina novca i njihovi planovi, reći će i objasniti sve, a zaključak da li ćete ići u prolongaciju i njima vjerovati to ostavljam vama na dušu, kazao je gradonačelnik Boljar te dodao kako nitko ne bi bio sretniji od njega da je taj projekt već realiziran.   

Izdvojeno


Reci što misliš!