ŽUPANIJA / DUGA RESA

JAVNI POZIV JOŠ OTVOREN

U Dugoj Resi 15 godina nije izgrađena niti jedna stambena zgrada - Grad ispituje interes mladih obitelji za rješavanjem stambenog pitanja putem POS-a

U Dugoj Resi 15 godina nije izgrađena niti jedna stambena zgrada - Grad ispituje interes mladih obitelji za rješavanjem stambenog pitanja putem POS-a

- Do sada je interes iskazalo 19 obitelji, a očekujemo da će mladi biti zainteresirani te da ćemo krenuti u izgradnju. Smatramo kako je ovo dobar način na koji mlade obitelji mogu doći do novog stana, rekla je pročelnica Luketić.

Posljednja stambena zgrada u Dugoj Resi izgrađena je prije petnaestak godina, a sad je Grad Duga Resa pokrenuo anketiranje kako bi utvrdio interes građanstva za kupnju novih stanova za mlade obitelji putem Programa društveno poticane stanogradnje.

- Grad Duga Resa ima raspoloživo zemljište u naselju Jugozapad, odnosno u blizini prve zgrade POS-ove zgrade te time zadovoljava uvjet APN-a. U cilju prikupljanja podataka o zainteresiranosti građana za rješavanje stambenog pitanja putem ovog Programa, provodimo anketu kako bi mogli planirati daljnje aktivnosti, kazala je gradska pročelnica Kristina Luketić te pozvala zainteresirane da bez obveze ispune anketni upitnik.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Javni poziv za iskazivanje interesa otvoren je do 30. studenog, a anketni upitnik nalazi se na službenoj gradskoj stranici i svi zainteresirani trebaju ga popuniti. Anketni upitnik nikog ne obvezuje, ali daje nam analizu i uvid u stanje i potrebe za izgradnju zgrade.

- Do sada je interes iskazalo 19 obitelji, a očekujemo da će mladi biti zainteresirani te da ćemo krenuti u izgradnju. Smatramo kako je ovo dobar način na koji mlade obitelji mogu doći do novog stana, rekla je Luketić.

Pročelnica napominje da se cijena četvornog metra stana kreće do maksimalno 1800 eura. Za očekivati je, ako se javi više interesenata, da će cijena radi podjele troškova biti i niža, a kako Grad uvijek sudjeluje u sufinanciranju komunalne infrastrukture i to će značajno utjecati na konačnu cijenu kvadrata stana. Ukoliko se javi dovoljno zainteresiranih mladih obitelji, Grad će sklopiti ugovor s Agencijom za pravni promet nekretninama i pokrenuti postupak izgradnje nove stambene zgrade.

Izdvojeno


Reci što misliš!