ŽUPANIJA / DUGA RESA

Pozitiva

Duga Resa u "top 10" gradova s pozitivnim migracijskim saldom - privukli su više stanovnika nego im se odselilo

Duga Resa u

Najveći broj doseljenih stanovnika (iz inozemstva i unutar zemlje), u odnosu na odseljene, imali su lani gradovi Velika Gorica, Križevci, Samobor, Čakovec, Dugo Selo, Solin, Sveti Ivan Zelina, Zadar, Sveta Nedelja i Duga Resa.

U prošloj godini u našu zemlju se doselilo dvostruko više stranaca nego se iz nje odselilo, ponajprije stranih radnika, ali se istodobno odselilo dvostruko više hrvatskih državljana nego što ih se vratilo u RH. Pozitivan migracijski saldo, više doseljenih nego iseljenih građana, lani je imalo 56 gradova, a u 41 grad se doselilo više ljudi iz inozemstva, bilo Hrvata povratnika bilo stranaca, nego ih se odselilo u druge zemlje, piše servis Gradonačelnik.hr.

Jedini grad Karlovačke županije koji u ovim statistikama ima pozitivne trendove je Duga Resa. Najveći broj doseljenih stanovnika (iz inozemstva i unutar zemlje), u odnosu na odseljene, imali su lani gradovi Velika Gorica, Križevci, Samobor, Čakovec, Dugo Selo, Solin, Sveti Ivan Zelina, Zadar, Sveta Nedelja i Duga Resa.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

- U odnosu na broj stanovnika, najveći migracijski saldo u postocima, bio je u Ninu, Donjoj Stubici, Križevcima, Dugom Selu, Visu….Veći broj doseljenih osoba iz drugih zemalja, stranaca ili povratnika, imali su gradovi Križevci, Čakovec, Split, Sveti Ivan Zelina, Duga Resa, Zadar… U odnosu na broj stanovnika, najveći migracijski saldo s inozemstvom bio je također u Križevcima, a slijede Donja Stubica, Nin, Duga Resa, Čakovec… Pokazuje to analiza koju smo napravili na temelju statističkih podataka Državnog zavoda za statistiku o migracijama po gradovima, kaže Gradonačelnik.hr.

U Veliku Goricu lani je doselilo 450 osoba više nego što ih je odselilo (iz drugih krajeva RH i inozemstva), u Križevcima je ta razlika 421, Samoboru 375, Čakovcu 370, Dugom Selu 339, Solinu 221, Svetom Ivanu Zelini 211, Zadru 189, Svetoj Nedelji 161 i Dugoj Resi 147.

U odnosu na broj stanovnika, najveći migracijski saldo imao je Grad Nin, 2.80 posto, a prate ga Donja Stubica s 2.44 posto, Križevci s 2.21 posto, Dugo Selo s 1.90 posto, Vis s 1.61 posto, Novalja s 1.55 posto, Duga Resa i Sveti Ivan Zelina s 1.44 posto, Cres s 1.42 posto i Čakovec s 1.36 posto, piše Index.hr.

Izdvojeno


Reci što misliš!