ŽUPANIJA / DUGA RESA

KAKO RIJEŠITI PROBLEM?

Dabrovi nemilosrdno tamane i drveće u dugoreškom parku, Rakočević: Zaštićen je park, ali i dabrovi. Tko je više?

Dabrovi nemilosrdno tamane i drveće u dugoreškom parku, Rakočević: Zaštićen je park, ali i dabrovi. Tko je više?

Kako će se ovaj problem rješavati u Dugoj Resi treba tek vidjeti, no zadnjih godina sve je više problema s dabrovima uz obale svih karlovačkih rijeka.


Park dr. Franje Tuđmana u Dugoj Resi je kao dio kulturno - povijesne cjeline zaštićen od Ministarstva kulture kao kulturno dobro. No to naravno ne znaju dabrovi koji su se namnožili i uz obale rijeke Mrežnice pa nemilosrdno svoje zube treniraju na drveću u dugoreškom parku.

Na ovu okolnost je, naime, upozorio gradski pročelnik Mladen Rakočević koji je ukazao i na još jednu klasičnu hrvatsku nelogičnost. 

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

- Dabrovi nam oštećuju drveće u parku koji je zaštićen, a ta je životinja pak zaštićena Pravilnikom o strogo zaštićenim vrstama. Ostaje pitanje tko je tu više zaštićen? Park ili dabrovi, pita Rakočević koji nam je jutros poslao fotografije najnovijeg uratka dabrova koji su se poslužili drvećem u parku.

Kako će se ovaj problem rješavati u Dugoj Resi treba tek vidjeti, no zadnjih godina sve je više problema s dabrovima uz obale svih karlovačkih rijeka. Devastacije su vidljive na Korani u Karlovcu i to čak u gradskom pojasu, a slična je situacija i na Kupi i Dobri. 

Izdvojeno


Reci što misliš!