ŽUPANIJA / DUGA RESA

milijuni su tu

Duga Resa ima rekordni proračun za 2023. godinu: "U sljedeću godinu - dvije, promijenit će se vizura grada"

Duga Resa ima rekordni proračun za 2023. godinu:

Proračun je dobio podršku svih nazočnih vijećnika, osim tri HDZ-ova vijećnika koji su bili suzdržani

Proračun Grada Duge Rese za 2023. godinu nikad nije bio viši nego sada, te iznosi 63,7 milijuna kuna, odnosno 8,5 milijuna eura. Na program građenja i uređenja otpada oko 54 posto, oko 34 posto na gospodarstvo i društvene djelatnosti, a oko 20 posto proračuna dolazi iz europskih odnosno nacionalnih fondova, kazao je gradonačelnik Tomislav Boljar na zadnjoj prošlogodišnjoj sjednici Gradskog vijeća te istaknuo kako je novi proračun za 12,6 milijuna kuna veći od onoga za 2022. godinu, ali ne zbog  sredstava od aglomeracije već je riječ o novim projektima gdje je Grad novac pribavio na uspješno realiziranim natječajima. 

Aglomeracija će biti završena u 2023. godini i kako je istaknuo gradonačelnik Boljar bit će završena bez jednog centa zaduženja. U narednoj godini kreće se u projekt uređenja Parka dr. Franje Tuđmana za što je osigurano više od 2 milijuna kuna s ciljem da za dvije-tri godine svi oni koji žive u Dugoj Resi i oni koji je posjete - vide razliku. Nadalje. ići će se prema realizaciji Društveno kulturnog centra, projekta Vidikovca i Vodenog grada, koji Boljar smatra budućom gospodarskom zonom, a u planu je i izgradnja novog vrtića. 

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Vezano za krizu, gradonačelnik Boljar je istaknuo da se pribojava recesije o kojoj se stalno govori i koja se očekuje u trećem kvartalu nastupajuće godine, te zaključio kako ćemo vidjet u kojem obliku će ona biti i pomalo ironično zaključio kako se mi Hrvati rađamo i cijeli život živimo u krizi, pa nas vjerojatno neće udariti na isti način kao zapadne zemlje.  

Proračun je prošao gotovo bez rasprave, samo jedno pitanja postavila je oporbena  vijećnica Iva Stipančić Benić koju je zanimalo zašto je gotovo sve vezano za Proračun, pa i troškovi za zaposlene, u porastu, osim sredstava za Pučko učilište. Pročelnica financija Mira Fudurić-Kurelić pojasnila je da su se materijalna prava zaposlenih povećala zbog povećanja neoporezivog dijela, ali i planiranog rasta plaća u Vrtiću za oko 9 posto.

Drugim riječima intencija Grada je da se plaće koliko je moguće svim proračunskim korisnicima podjednače, što je predviđeno i za Učilište, ali tamo je trenutno samo dvoje zaposlenika, a bilo ih je troje, pa zbog toga nema izražene razlike.  

Proračun je dobio podršku svih nazočnih vijećnika, osim tri HDZ-ova vijećnika koji su bili suzdržani.   

Izdvojeno


Reci što misliš!