ŽUPANIJA / DUGA RESA

NOSTALGIJA

Dugareščani se prisjećaju dobrih starih vremena: Tuljila je fabrika, tenis se igrao u parku, igračke kupovale kod Dede Dane, a pilo se u svim birtijama

Dugareščani se prisjećaju dobrih starih vremena: Tuljila je fabrika, tenis se igrao u parku, igračke kupovale kod Dede Dane, a pilo se u svim birtijama
Duga Resa nekad

"Sve ono kaj voliju divanit bake, dede, susedi i druga rodbina o tome kako je nekad bilo tote i kaj se delalo tote"

Dugareščani imaju novi zid za evociranje uspomena. On je, dakako digitalan, na facebooku je, zove se "Duga Resa nekad" i tamo se objavljuju stare slike, gradske vizure i dragi ljudi. Često se dijele i vlastite intimne uspomene iz prošlosti.

- Stare snimke, stare priče, dugoreške legende, stari tračevi. Sve staro kaj se tiče Dugarese i okolice je dobrodošlo. Sve ono kaj voliju divanit bake, dede, susedi i druga rodbina o tome kako je nekad bilo tote i kaj se delalo tote. Pogotovo priče iz fabrike - kratka je, ali svim Dugareščanima jasna poruka.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

U malo vremena više od 2200 ljudi postalo je dio ove nostalgične priče iz Duge Rese. Priča se o fabriki, raspravlja o tome kada je točno tuljila njezina sirena, kadi je bila koja birtija a kadi trgovina. Objavljuju se slike Male vile i Velike vile, teniskog igrališta iz gradskog parka i zidića kod Kantine.

Mogu se pronaći i poneki rariteti kao što je to stari most na Gornjem mlinu na fotografiji iz 1939. godine, od kojega su još žive "babice" kraj novoga mosta ili primjerice Bosiljevčev mlin na Mrežnici dok je još bio u funkciji na današnjem kupalištu "kod Bosiljevca".

Uostalom, kliknite pa se sami uvjerite kadi jesu i zapratite ih ako već niste, iako niste iz - Dugarejse, nećeju vam oni zamirit.

Izdvojeno


Reci što misliš!