ŽUPANIJA / DUGA RESA

stanogradnja

U Dugoj Resi će se graditi zgrada iz programa POS-a, prva nakon 15 godina - lokacija je naselje Jugozapad, a već je poznata i okvirna cijena kvadrata

U Dugoj Resi će se graditi zgrada iz programa POS-a, prva nakon 15 godina - lokacija je naselje Jugozapad, a već je poznata i okvirna cijena kvadrata

Nakon objave Javnog poziva za formiranje liste reda prvenstva predstavnici APN-a i Grada javno će prezentirati Program u Gradskoj vijećnici, napominju u Gradu

Posljednjih godina velika je potražnja za stanovima u Dugoj Resi, te je izuzetno teško pronaći na tržištu stanove za kupnju i za najam. Kako na području grada u posljednjih 15 godina nije izgrađena nijedna stambena zgrada, očita je potreba za stanogradnjom. Posljednja zgrada izgrađena je u naselju Jugozapad 2007. godine iz programa POS-a, a upravo tamo gradit će se još jedna iz istog programa, odlučili su tako u Gradu Dugoj Resi nakon provedene ankete u kojoj su potencijalni kupci pokazali veliki interes.

- Krajem prošle godine Grad Duga Resa proveo je anketu o zainteresiranosti građana za rješavanje stambenog pitanja putem Programa društveno poticane stanogradnje /POS-a/. Program POS-a provodi Agencija za pravni promet i posredovanje nekretninama /APN/ sukladno Zakonu o društveno poticanoj stanogradnji. S obzirom na zadovoljavajući interes iskazan u anketi, predstavnici Grada i APN-a održali su zajednički sastanak na kojem su dogovorene aktivnosti na realizaciji Programa POS-a. To konkretno znači da će Gradsko vijeće Grada u tijeku mjeseca veljače donijeti odluku o uključenju u Program POS-a, odluku o financiranju Povjerenstva za provedbu natječaja za Listu kandidata kao i Odluku o uvjetima, mjerilima i kriterijima za kupnju stana iz Programa POS-a, kažu u Gradu.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Nakon toga će objaviti i provesti javni natječaj za formiranje liste reda prvenstva za kupnju stana iz Programa POS-a, te nakon toga utvrditi listu reda prvenstva za kupnju stana iz Programa POS-a. Nadaju se, kažu, da će odaziv na javni natječaj biti odgovarajući anketi kako bi se moglo realizirati Program.

- Sukladno najnovijem podatku o ekonomskoj cijeni građenja najviša cijena po kojoj građani kupuju stanove iz Programa POS-a iznose 1.489,50 € /m2 NKP stana. Nakon objave Javnog poziva za formiranje liste reda prvenstva predstavnici APN-a i Grada javno će prezentirati Program u Gradskoj vijećnici, napominju u Gradu.

Grad ima osigurano zemljište u naselju Jugozapad, u nastavku postojeće zgrade koja je izgrađena u Programu POS-a/. Sve dodatne inforamcije i pojašnjenja potencijslni kupci mogu dobiti na e mail: [email protected] ili na telefon 819-012, 819-027.

Podsjetimo, stanovi u postojećoj zgradi, njih 26, prodani su i prije nego je počela gradnja zgrade, pa nije nemoguće da se ova situacija ponovi.

Izdvojeno


Reci što misliš!