ŽUPANIJA / DUGA RESA

AKCIJA U NOĆI

Dugoreški ribočuvari u noćnim patrolama na jezeru Lešće hvataju ribiče koji love mrežama: "Locirali smo sve lokacije, mikro-lokacije i plovila"

Dugoreški ribočuvari u noćnim patrolama na jezeru Lešće hvataju ribiče koji love mrežama:
foto KŠR Mrežnica

Na jednogodišnju zabranu ribičije iz čamca mnogi negoduju, ali su u Klubu ustrajni.

Na jezeru Lešće uvedena je jednogodišnja zabrana lova ribe iz čamca, a kako bi se odluka provodila, ribočuvari KŠR-a Mrežnica provode redovite nadzore u suradnji s Policijskom postajom Duga Resa.

Iako je ovakva odluka izazvala i negodovanja nekih njihovih članova, ustrajni su u provođenju ovakve odluke, kako bi se očuvao riblji fond. Uočeno je, naime, da ribolovom iz čamca neodgovorni pojedinci koriste zabranjene tehnike ribolova, između ostalog i bacanjem mreža.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

- Još jednom apeliramo na pridržavanje pravila o zabrani ribolova iz čamca, jezero se obilazi nadgleda i pazi. Evidentirane su razne situacije koje se dovode u red. Locirane su sve lokacije, mikro-lokacije te plovila - kažu u Klubu.

- Svaki naš odlazak u ribočuvarsku kontrolu u kasne sate prijavljen je u prostorijama PP-Duga Resa. Zahvaljujemo se svim našim savjesnim ribolovcima koje susrećemo u obilasku, poručuju iz KŠR-a Mrežnica.

 

Izdvojeno


Reci što misliš!