ŽUPANIJA / DUGA RESA

JEDNOGLASNO

Plan dugoreške gradske uprave za gradnju Doma za starije ide dalje! Gradsko vijeće dalo zeleno svjetlo, priprema se projekt za bespovratna sredstva

Plan dugoreške gradske uprave za gradnju Doma za starije ide dalje! Gradsko vijeće dalo zeleno svjetlo, priprema se projekt za bespovratna sredstva

Boljar je objasnio da upravo zbog ovog cijeli projekt može ići jako brzo i Grad ima gotovu projektnu dokumentaciju s kojom se može javiti na natječaj.

Dugoreška gradska uprava više nema zapreke da svoj plan gradnje Centra za starije i nemoćne u Tušmeru nastavi po proceduri, a nakon što je Gradsko vijeće jednoglasno dalo zeleno svjetlo za Odluku o utvrđivanju najpovoljnije ponude po Javnom pozivu za kupnju građevinskog zemljišta upravo za tu namjenu.

Kako je pojasnio gradonačelnik Tomislav Boljar, radi se o četverostrukoj win situaciji, kako za Grad, tako i za Karlovačku županiju, Lindbergh grupu i Specijalnu bolnicu, a na zadovoljstvo svih korisnika budućeg doma. 

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

KAportal je, podsjetimo, već pisao o manevru dugoreške gradske uprave koja je objavila Javni poziv. Na njega se javila Lindbergh grupa koja je na ovoj lokaciji namjeravala graditi Dom no plan se izjalovilo zbog prevelike cijene investicije koja bi rezultirala i puno većom cijenom smještaja, gotovo nedostižnom za veliku većinu korisnika.

U prosincu se otvorila mogućnost participiranja bespovratnih sredstava za gradnju Doma i Duga Resa bi za ovaj projekt mogla dobiti čak 6 milijuna eura. Ako Grad ne prođe, vratit će zemlju i dokumentaciju a ponuditelj će vratiti novac. 

- Pohvaljujem projekt Centra za starije osobe, to je ono što nama treba, javna ustanova u vlasništvu grada da bude socijalna i za naše građane besplatna. Nadam se da je u ovako kratkom roku moguće da uspijemo pripremiti dokumentaciju, jer koliko mi je poznato značajna je izmjena projekta da bi bio prihvatljiv za Grad za poziv. U javnom pozivu je navedeno da kupujemo neizgrađeno građevinsko zemljište i projektnu dokumentaciju. Jedan od mogućih scenarija je da ne prođemo, nigdje se ne spominju te stavke, hoćemo li ostati bez njih, pitao je HDZ-ov gradski vijećnik Josip Vlašić.

Boljar je objasnio da upravo zbog ovog cijeli projekt može ići jako brzo i Grad ima gotovu projektnu dokumentaciju s kojom se može javiti na natječaj.

- Osim da uzmemo u obzir da je izuzetno puno posla, brzog rada od 0-24. Nama se poklopilo, posla je puno ali ne bojimo se i treba ga odraditi. Ne možemo prejudicirat da će odabir biti, ali uvjeren sam da ćemo proći, rekao je Boljar.

Zanimljivo da projekt već ima 85 bodova, a 15 gubi i to zbog razloga jer Karlovačka županija ima veći koeficijent broje kreveta (gubi 10), te 5 jer je Grad Duga Resa razvijeno područje. 

- Sigurno smo nekome i pomrsili račune. Da li bi uložili 5 milijuna kuna u projektnu dokumentaciju za nešto što ne znamo da će se ikad ostvariti. Mi ćemo se boriti koliko znamo i umijemo za ovaj projekt, rekao je Boljar.

Izdvojeno


Reci što misliš!