ŽUPANIJA / DUGA RESA

ZIMSKE TEME

Snježni "kolaps" tema i dugoreškog Gradskog vijeća, Boljar: Građani su zaboravili što je lopata, to je ono metalno sa drškom i služi za bacanje snijega

Snježni

Palo je snijega, čistila se cesta pa se zatrpao nogostup. Preuzimam odgovornost ako želite da potrošimo 150 tisuća kuna na odvoz snijega. Za par dana kasnije bila je prognoza - južina i 15 stupnjeva, rekao je gradonačelnik

Je li se mogao izbjeći prometni kolaps 23. siječnja kad je zbog svega 20-ak centimetara snijega čak jedno vrijeme bio blokiran promet od Duge Rese prema Karlovcu. Ovakva nespremnost službi mnoge je iznenadila, pa nije ni čudo da je snijeg bio i tema sjednice Gradskog vijeća Duge Rese.

Vijećnike je zanimalo zašto je trebalo danima čekati da se situacija normalizira. Službe su bile nepripremljene iako su meteorolozi najavljivali snijeg, a u Dugoj Resi su veći problemi nastali na nogostupima koji su bili neprohodni i zatrpani, nego na kolnicima. 

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Pročelnik Mladen Rakočević rekao je da je organizacija čišćenja snijega takva da središte grada čisti Čistoća, a za okolni dio Grad ima ugovor s Arkadom.

- Problem je s nogostupima je kad se čisti cesta ralica baci snijeg na nogostup i trebalo bi ga u tom slulaju odvoziti. Možda je moglo biti bolje, ali treba priznati da su ljudi radili cijelu noć, rekao je pročelnik.

Gradonačelnik Tomislav Boljar baš se i ne slaže da je gradske službe snijeg dočekao nepripremljene. 

- Čistoća radi u centru grada. Palo je snijega, čistila se cesta pa se zatrpao nogostup. Preuzimam odgovornost ako želite da potrošimo 150 tisuća kuna na odvoz snijega. Za par dana kasnije bila je prognoza - južina i 15 stupnjeva. Kad bi išli odvoziti snijeg 80 - 100 kamiona snijega ništa ne znači, ali taj snijeg i ima sol pa se mora posebno deponirati, a to je ogroman trošak za grad. Evo umjesto za dječicu, da potrošimo za snijeg. Građani su zaboravili što je lopata, to je ono metalno sa drškom i služi za bacanje snijega, sarkastičan je bio Boljar.

Kako dodaje, Grad ima ugovor s Arkadom i baš je revizija rekla da je dugoreški model ugovaranja odličan i učinkovit. 

- Međutim, sad taj naš model sad ne možemo imati. Teško je sa zimskom službom jer nitko neće čistiti snijeg. Ajmo onda u sljedećem proračunju umjesto 400 tisuća dati 800, pa ćemo potrošiti na snijeg potrošiti duplo više?! Šta bi bilo da je padao tri tjedna ili mjeseca? Tomašević čisti smeće idem ja položit da čistim snijeg, rekao je gradonačelnik vjerojatno mislivši da bi mogao voziti ralicu? 

Izdvojeno


Reci što misliš!