ŽUPANIJA / DUGA RESA

RADOVI NA TRI CESTE

Radovi na sve strane, hoće li Duga Resa iz pravca Karlovca prometno ostati "izolirana"? Rakočević: Bit će problema s prometom, to je izvjesno

Radovi na sve strane, hoće li Duga Resa iz pravca Karlovca prometno ostati

Održavanje županijskih cesta, mostova, radovi na tri ceste koje grad Dugu Resu spajaju s Karlovcem. Kako stvari stoje, rekao je pročelnik, sigurno nam dolaze problemi s prometom

Rekonstrukcija županijskih cesta na dugoreškom području, ali i mostova koji su takožer u nadležnosti ŽUC-a itekako je potrebna, a da su neke od cesti u katastrofalnom stanju, bio je i jedan od zaključaka zadnje sjednice Gradskog vijeća Duge Rese.

Po pitanju vijećnika Dražena Palajse, gdje je zapelo s rekonstrukcijom, i kada će novci biti konačno usmjereni i prema Dugoj Resi. Također, zanimalo ga je i kakva je situacija s gradnjom ceste koju "cijela Duga Resa i okolna naselja željno očekuju barem do Lišnice"

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

- Kakva je situacija i hoće li to biti pokrenuto. Imamo ljude koji se na području Novigrada protive toj trasi i izgradnji, no ovo je i pitanje tranzitnog prometa prema BiH, ta je cesta jako potrebna, rekao je vijećnik.

- Sad se tu postavlja i pitanje izgradnje nove pruge, kao i ceste, priključak od Lišnice do Novigrada. Izmještanje državne ceste D-6 koja ide kroz Karlovac za Bosnu. Taj tranzitni promet bi se tuda izmjestio, to znači da se treba napraviti čvor Mostanje. Svatko to za sebe radi, sad će se projektirati vijadukt za novu prugu koja će iz Mostanja preći u Logorište i trebalo bi se napraviti šire da može i cesta proći, rekao je pročelnik Rakočević.

Kako je dodao, u nekoj projekciji HŽ-a ići će sasamo do kolodvora Duga Resa, pa on smatra da bi to u fazi projektiranja odmah trebalo poslati županici, jer Hrvatske željeznice rade svoje, Hrvatske ceste svoje a, dodaje pročelnik, možda bude nešto od toga sami treba napraviti inicijativu napraviti. 

Zanimljivo, zaključio je da nitko ne spominje taj dio, da bi trebala još jedna cesta da od Duge Rese iziđe na Mostanje, a to je taj magistralni pravac.

Što se tiče održavanja županijskih cesta, Rakočević je zaključio da nisu jedino ceste u lošem stanju nego i mostovi. 

Vijećničko pitanje je bilo usmjereno i na most u Belavićima koji sad treba i održavati a u nadležnosti je Grada Duge Rese. Ograde su u lošem stanju a kako dolazi ljeto, sezona kupanja i kupanje kupači skaču s te ograde. Problem je, upozoreno je na sjednici i osvjetljenje. Na mostu su postavljena dva reflektora s dvije strane. To nije rješenje jer bodu oči, ako so već dobili most most, trebalo bi ga i adekvatno održavati.

- Most je na ŽUC-u i sad je vrijeme da se ta ograda sredi, pofarba, kazao je kratko Rakočević.

Kako stvari stoje, rekao je pročelnik, sigurno nam dolaze problemi s prometom, i to radi izvođenja poslova na izgradnji kanalizacijskog sustava u sklopu Aglomeracije. 

- Imat ćemo problema s prometom jer 110 dana bi trebali radovi trajati prema planu, a to se može i produžiti. Zatvarat će se segmenti po 250 metara segmenti, pa ako se ide obilazno preko Logorišta, tamo su isto radovi. Sad bit će zatvorena i ova cesta kod bolnice zbog sanacije klizišta, a Aglomeracija mora biti gotova do kraja godine jer imamo rokove. Bit će problema s prometom, to je izvjesno, zaključio je pročelnik.  

Izdvojeno


Reci što misliš!