ŽUPANIJA / DUGA RESA

Dođite svi!

Veliki eko-projekt "Od izvora do mora" u subotu u Dugoj Resi: Pozivaju se volonteri na dvije lokacije

Veliki eko-projekt
foto ilustracija

Čistit će se lokacije uz županijsku cestu 3180 (Dugarešćina) i dvije lokacije u MO Belajska Vinica.

Iz Grada Duge Rese pozivaju građane da se u što većem broju odazovu ekološkom projektu "Od izvora do mora" koji je Grad Duga Rese prijavio na javni poziv i ostvario mogućnost sudjelovanja u kategoriji srednjih gradova.

- Projekt "Od izvora do mora" Coca - Cola je u Hrvatskoj pokrenula 2018. godine u suradnji s vladinim institucijama i udrugama civilnog društva. Prije dvije godine kao partner pridružio se i Jutarnji list, a od prošle godine i Konzum. Partner ovogodišnjeg izdanja projekta je i Udruga gradova, a podršku su dali Ministarstvo gospodarstva i održivog razvoja te Fakultet šumarstva i drvne tehnologije Sveučilišta u Zagrebu, kažu u Gradu.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Tri najuspješnija grada, po jedan iz svake kategorije, podijelit će nagradni fond namijenjen kupnji sadnica drveća za urbano pošumljavanje. Bodovati će se broj okupljenih volontera te količina prikupljenog otpada. U dogovoru sa gradovima koji ostvare najveći broj bodova i pobijede, tijekom jesenskih mjeseci održati će se i akcije sadnje.

- Želja Grada je da na ovom ekološkom projektu sudjeluje što veći broj volontera  i da kroz njihovo sudjelovanje povećamo svijest građana o ekološkom zbrinjavanju otpada i što manjem broju divljih deponija, navodi se u priopćenju.

Eko akcija održat će se dana 6. svibnja 2023. godine (subota). Za mjesta okupljanja volontera predviđene su dvije lokacije:

1. na igralištu kod Vatrogasnog doma DVD-a Stara Sela u 9:00 h

2. amfiteatar Duga Resa u 9:30 h

Čistit će se lokacije uz županijsku cestu 3180 (Dugarešćina) i dvije lokacije u MO Belajska Vinica.

- Molimo da se svi volonteri koji će se priključiti ovoj akciji adekvatno odjenu (radna odjeća, bakse, tenisice....), a rukavice ćemo podijeliti na mjestima okupljanja. Također, sudionicima će biti podijeljene reklamne majice i osvježavajuće piće. Unaprijed svima hvala na odazivu, navode u Gradu.

Izdvojeno


Reci što misliš!