ŽUPANIJA / DUGA RESA

UČENIČKO NATJECANJE

Učenici dugoreške OŠ Vladimir Nazor izvrsni na državnom natjecanju „Čitanjem do zvijezda“

Učenici dugoreške OŠ Vladimir Nazor izvrsni na državnom natjecanju „Čitanjem do zvijezda“

Natjecanje se provodi u dvije kategorije: kviz znanja o tri pročitane knjige i kreativni uradak o istim knjigama, a ovogodišnja je tema „Volim London“.


Učenici dugoreške Osnovne škole Vladimir Nazor bili ostvarili su odlične rezultate na državnom natjecanju „Čitanjem do zvijezda“ održanom u Čakovcu.

 Radi se, naime, o državnoj razini Natjecanja u znanju i kreativnosti „Čitanjem do zvijezda“ na koje su stigli nakon uvjerljive pobjede na županijskom natjecanju, predvođeni voditeljicom, školskom knjižničarkom Martinom Pevec Zorić.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Kako su objasnili u školi, radi se o projektu školskih knjižničara za poticanje čitanja i promociju kulture čitanja koji je okupio više od 400 najboljih čitatelja osnovnih i srednjih škola iz cijele Hrvatske te nekih škola iz Mađarske i Srbije. Natjecanje se provodi u dvije kategorije: kviz znanja o tri pročitane knjige i kreativni uradak o istim knjigama, a ovogodišnja je tema „Volim London“.

U kategoriji kviza znanja, učenici Leni Milčić, Karlo Štajduhar i Fran Mamić osvojili su 18. mjesto u konkurenciji 38 škola, a u kategoriji kreativnog uratka Tin Šeketa osvojio je sjajno 5. mjesto! Ovo natjecanje naglašava višestruke dobrobiti čitanja: osim općeg znanja povećava se emocionalna inteligencija, razvija samosvijest, samopouzdanje i vrijednosti koje su važne za kvalitetu života pojedinca i za opće dobro zajednice.
 

Izdvojeno


Reci što misliš!