ŽUPANIJA / DUGA RESA

U SLAVU VELIKANU

U Dugoj Resi predstavljeni pjesma i spot "Bijela loptica" o stolnotenisaču Antunu Tovi Stipančiću kao najava dokumentarca "Tova"

U Dugoj Resi predstavljeni pjesma i spot

Glazbu potpisuje Boris Dugi-Novački, stihove Damir Jelić, a aranžman Ognjen Gravora.

- Divan je osjećaj sudjelovati u nečemu tako velikom, poručio u četvrtak u Dugoj Resi glazbenik Boris Dugi Novački - Zamba za predstavljanja pjesme i video-spota o sportskom velikanu stolnotenisaču Antunu Stipančiću – Tovi.

Spot je predstavljen na dan njegova rođenja, da je poživio danas bi proslavio 74. rođendan. Ujedno, događaj je organiziran u lokalu na dugoreškom stadionu, a baš je tamo Tovina rodna kuća u kojoj je odrastao i u kojoj se počeo baviti stolnim tenisom. Pjesma i video-spot su ujedno i najava dokumentarnog filma o ovom stolnotenisaču koji bi trebao biti premijerno prikazan početkom ljeta.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Producent Petar Ćurić je svjetskog i europskog prvaka Stipančića, vrsnog tehničara i ljevaka, nazvao jednim od najboljih stolnotenisača u povijesti.

Stipančić je završio Srednju tekstilnu školu u Dugoj Resi 1969. Od 1960. je igrao u Stolnoteniskom klubu "Pamučna industrija", a od 1970. je bio član Grafičkoga stolnoteniskoga kluba "Vjesnik u Zagrebu. Za "Kronshagen" iz Kiela nastupa 1981. i 1982., a potom se vraća u "Vjesnik" za kojega igra od 1982. do 1985. Za Stolnoteniski klub "Kvarner" iz Rijeke je igrao 1985. i 1986. Od 1982. je i trener u klubovima za koje je kao igrač nastupao.

Za državnu reprezentaciju je nastupao od 1965. do 1981. godine. Osvojio je 11 medalja na sedam od devet svjetskih prvenstava i 16 na osam europskih. Činio je legendarni par s Dragutinom Šurbekom.

Na pjesmi "Bijela loptica" radili su i Damir Jelić koji je napisao stihove i scenarij, a potpisuje i režiju prateća pjevačica Zrinka Luketić, aranžer Ognjen Gravora, za video i montažu je zaslužan Jure Radelić, kamerman je Srećko Radelić, ton-majstor Tomislav Radić te organizator snimanja Nikola Car.

- Tova je bio velik čovjek za cijelu zemlju. Kad je predloženo da se napravi pjesma i sudjeluje u izradi dokumentarnog filma, rekao sam da je to obiman posao. U pedesetak minuta stane jako puno glazbe. Drago mi je da smo prihvatili izazov. Mjesecima smo to privodili kraju. Bilo je uspona i padova, a nekad smo se zbog tehničkih problema našli pred zidom, rekao je Boris Dugi-Novački i dodao da je oklijevao s pisanjem glazbe na Jelićev tekst: 

- Lakše mi je kad pišem sam. Kad uzmem drugi tekst, prilagođavam mu glazbenu viziju. U glavi mi je bilo samo kako početi i pristupiti tome, da to ima smisla, kako tekst koji opisuje jedan život i svih nas, da dobije smisao, da poveže tekst i glazbu, no kad sam uzeo gitaru u ruke, glazba je nastala u roku pola sata. Ognjen i ja smo zajednički razmatrali što napraviti s aranžmanom, da ne ubije emociju pjesme. Damir je lijepo rekao da je pjesma sretna sjeta, pa neka to ostane i u aranžmanu. Zaključili smo da refren treba ženski vokal. Predlagano je da to bude netko s estrade, no mislio sam da ipak treba biti netko odavde, iz Duge Rese. Sjetio sam se Zrinke odmah zatim. Znam da je profesionalac i da će to odlično otpjevati. Kad smo taj refren otpjevali, zaključio sam da je to to – pjesma je ostala 'lokalna', ali će njezina poruka ići dalje.

Ognjen Gravora je također ustvrdio da je bilo puno izazova na početku.

- Nismo mogli niti očekivati kakvi nas sve izazovi čekaju u radu na dokumentarcu, ali će on pokazati da se radilo o odličnoj ekipi", rekao je.

 

Izdvojeno


Reci što misliš!