ŽUPANIJA / DUGA RESA

OKUPLJANJE U AMFITEATRU

U Dugoj Resi danas velika ekološka akcija! Čistit će se lokacije uz Dugarešćinu i prometnicu u Gršćakima - svi su pozvani

U Dugoj Resi danas velika ekološka akcija! Čistit će se lokacije uz Dugarešćinu i prometnicu u Gršćakima - svi su pozvani

Organizatori mole da svi volonteri koji će se priključiti ovoj akciji adekvatno odjenu (radna odjeća, bakse, tenisice).

U Dugoj Resi danas će biti održavna velika eko akcija "Od izvora do mora", a kako su izvijestili iz dugoreške gradske uprave, mjesto okupljanja volontera je u Amfiteatru u 9 sati. 

- Želja Grada je da u ovom ekološkom projektu sudjeluje što veći broj volontera i da kroz njihovo sudjelovanje povećamo svijest građana o ekološkom zbrinjavanju otpada i što manjem broju divljih deponija, rekla je dogradonačelnica Katarina Srakočić. 

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

 Cilj projekta je sadnja drveća u urbanim sredinama s ciljem smanjenja ispuštanja ugljikova dioksida i snižavanje temperature zraka.

- Molimo da se svi volonteri koji će se priključiti ovoj akciji adekvatno odjenu (radna odjeća, bakse, tenisice). Sudionicima će biti podijeljene rukavice, reklamne majice, kape i bezalkoholno piće, kažu u gradskoj upravi.


Čistit će se lokacije uz županijsku cestu 3180 (Dugarešćina) i lokacija uz prometnicu u Grščakima. Grad Duga Rese prijavio je ovu eko akciju na javni poziv i ostvario mogućnost sudjelovanja u kategoriji srednjih gradova. Projekt "Od izvora do mora" Coca - Cola je u Hrvatskoj pokrenula 2018. godine u suradnji s vladinim institucijama i udrugama civilnog društva. Prije tri godine kao partner pridružio se Jutarnji list, 2022. godine Konzum, a od prošle godine i Udruga gradova. Podršku projektu dali su Ministarstvo gospodarstva i održivog razvoja te Fakultet šumarstva i drvne tehnologije Sveučilišta u Zagrebu. 

Tri grada koja okupe najviše volontera i prikupe najviše otpada biti će nagrađena donacijom za sadnju drveća.

Izdvojeno


Reci što misliš!