ŽUPANIJA / DUGA RESA

INFRASTRUKTURA

Ulaz u Dugu Resu neće biti riješen rotorom, Hrvatske ceste poslušale sugestiju da se napravi treći trak! Rekonstrukcija dionice i križanja nakon Aglomeracije

Ulaz u Dugu Resu neće biti riješen rotorom, Hrvatske ceste poslušale sugestiju da se napravi treći trak! Rekonstrukcija dionice i križanja nakon Aglomeracije

Deset kilometara državne ceste od Karlovca do Duge Rese bit će kompletno rekonstruirano nakon što završi gradnja kanalizacije, no problema na ovoj cesti na dugoreškom području ima još.


Kako stvari stoje definitivno je da ulaz u Dugu Resu iz pravca Karlovca na Državnoj cesti D-3 neće dobiti rotor, nego će cijelo križanje iću u rekonstrukciju nakon što se završi projekt Aglomeracije. 

Kako je pojasnio pročelnik Mladen Rakočević na zadnjoj sjednici Gradskog vijeća Duge Rese, o rotoru se raspravlja još od 2019. godine kad je gradski odjel u Hrvatske ceste slao upit da se konačno riješi problem križanja kod benzinske pumpe i "Šangaja", odnosno Državne ceste D-3 i D-23. Ponovo su tražili očitovanje iz HC-a 2021. i tad je rečeno da će se proširiti cesta, da bi se na koncu definitivno odustalo od projekta rotora za kojeg ovdje jednostavno - nema mjesta.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

- Napravili su projekt rekonstrukcije, poslušali su nas pa su napravili treći trak u projektu. Rotor ovdje ne može ići, barem ne onakav kao na Švarči jer se to rješenje i nije pokazalo dobrim, pokazali su nam simulaciju i odlučeno je da se križanje može poboljšati i rekonstruirati, rekao je Rakočević nakon što je vijećnik Jasmin Sarvan ponovo pitao u kojoj je fazi ovaj projekt.

Deset kilometara državne ceste od Karlovca do Duge Rese bit će kompletno rekonstruirano nakon što završi gradnja kanalizacijske mreže kroz projekt Aglomeracije, no problema na ovoj cesti na dugoreškom području ima još. Sarvan je pitao i što je s klizištem na Petrakovom brdu gdje su, navodi, "već duži niz godina klizile kamene stijene i zemlja, a sve se samo krpalo novim asfaltom".


- Sad je tamo opet klizište i čudi me da Hrvatske ceste nisu to obilježile. Trebalo bi postaviti semafor da promet ide naizmjenično. Ako dođe do klizišta kad naleti utobus i kamion bit će žrtava. Da znamo tko je odgovoran, to je državna cesta i najmanje što se može napraviti je to obilježavanje, rekao je Sarvan.

Podsjetimo, Grad Duga Resa je još prije naručio elaborat za izradu geotehničkog elaborata sanacije klizišta, no po riječima pročelnika Rakočevića, napravljen je projekt i sad je sve na Hrvatskim cestama. 

Izdvojeno


Reci što misliš!