ŽUPANIJA / DUGA RESA

BRAVO ZA RONIOCE

U velikoj ekološkoj akciji čišćenja korita rijeke Mrežnice sudjelovalo više od 180 volontera! Pristigli ronioci iz Hrvatske i šire regije

U velikoj ekološkoj akciji čišćenja korita rijeke Mrežnice sudjelovalo više od 180 volontera! Pristigli ronioci iz Hrvatske i šire regije
KPA Vodomar

Zajedničkim radom želimo istaknuti i očuvati jedinstvena riječna bogatstva naše regije, a sama zaštita omogućuje nove razvojne prilike i dugotrajnu dobrobit za ljude i prirodu, kažu Vodomarci.

Protekli vikend bio je pun aktivnosti za dugoreške ronioce iz kluba Vodomar, ai brojne njihove goste koji su pristili u Dugu Resu i prionuli u akciji čišćenja korita rijeke Mrežnice naziva  „Zajedno za Mrežnicu“.

Vrijedni Vodomarci ističu da je ovogodišnja akcija i  jedinstvena zato što je prva nakon što je rijeka Mrežnica proglašena zaštićenom.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Okupilo se više od 180 volontera iz šire regije, od kojih je bilo 137 ronioca iz 15 ronilačkih klubova. Svojim volonterskim angažmanom pomogli su vađenju otpada koji se gomilao stotinama godina unatrag.

- Zbog svojih prirodnih i kulturnih vrijednosti te biološke i geološke raznolikosti, Mrežnica je prepoznata kao rijeka od iznimnog značaja te je postala dio kampanje za zaštitu rijeka Jugoistočne Europe – Zajedno za rijeke, kažu u Vodomaru.


Podsjeaju da je zaštitu Mrežnice pokrenula i proglasila Karlovačka županija. Tim aktom će se očuvati njezine prirodne vrijednosti. Zaštitom se obuhvatilo preko 30 kilometara rijeke u njezinom gornjem i srednjem toku. Zajedničkim radom želimo istaknuti i očuvati jedinstvena riječna bogatstva naše regije, a sama zaštita omogućuje nove razvojne prilike i dugotrajnu dobrobit za ljude i prirodu.

Ova aktivnost potpomoći će i kampanju globalne organizacije za zaštitu prirode The Nature Conservancy pod nazivom „Zajedno za rijeke“.

Izdvojeno


Reci što misliš!