DUGA RESA / DUGOREŠKI VREMEPLOV

Dugoreški vremeplov: Protiv paklenih vrućina Dugorešani su se prije 40 godina borili isto kao i danas - bijegom u Mrežnicu

Dugoreški vremeplov: Protiv paklenih vrućina Dugorešani su se prije
40 godina borili isto kao i danas - bijegom u Mrežnicu

Puno se toga promijenilo u Dugoj Resi i oko nje u posljednja četiri desetljeća. Donosimo članak objavljen u gradskim novinama "Duga Resa" u srpnju 1976. godine, dakle prije točno 40 godina, koji dokazuje da su neke stvari ipak ostale iste, ili gotovo iste.

"Ljeto je zasjalo u punom sjaju. Ovih vrućih srpanjskih dana kao da je cijela Duga Resa izišla na Mrežnicu. Bježeći pred suncem koje neumorno žari već mjesec dana, svatko traži osvježenje u rijeci. Posebno je živo preko vikenda i kad ne rade radne organizacije. Brojni izletnici, vikendaši i domaći kupači zauzeli su gotovo svaki dio Mrežnice i njene obale. Najposjećenija kupališta su slap u Petru Mrežničkom i glavno kupalište kraj novog mosta u Dugoj Resi, gdje smo i snimili ove dvije slike."

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

U potpisima pod fotografija navodi se kako su u "Petru Mrežničkom zatekli brojne kupače". - Dvogodišnjem Davoru Bišćanu ovo je prvo kupanje u Mrežnici. Još uvijek je oprezan, kad se radi o ovolikoj količini vode, pa ne mari ni za poziranje - piše tako neimenovani autor zaključujući kako je na glavnom kupalištu "najveći broj mladih, uživaju u skokovima u vodu i drugim vratolomijama."

KAportal.hr

Izdvojeno


Reci što misliš!