U Ogulinu se opet stranački kadrovira no sad prigovara Ivan Vučić čiji je HDZ to patentirao: Riječ je o političkoj trgovini u “free shopu”

foto OGportal.com

Ogulinsko Gradsko vijeće bacilo se na posao nakon ljetne stanke, a među točkama dnevnog reda našla se i ona o izborima članova nadzornih odbora.

Raspravljalo se i o ukidanju rješenja o imenovanju članova Upravnih vijeća Dječjeg vrtića Bistrac, Pučkog otvorenog učilišta, te Gradske knjižnice i čitaonice. Oporba je prigovorila, ali je naglašeno da akti i pravilnici ovih ustanova nisu usklađeni sa zakonima, jer za ta imenovanja odluke nije trebalo donositi Gradsko vijeće, nego gradonačelnik.

Kao što je do dosad godinama činio HDZ, sada se u Ogulinu opet stranački kadrovira ali u režiji SDP-a i njihovih partnera s liste Željka Stipetića.

Izabrani su novi članovi nadzornih odbora u tri gradske tvrtke. U tvrtki Vodovod i kanalizacija sada će biti Ivan Vuković, Željko Tonković i Mira Turković. Za članove Nadzornog odbora Poduzetničke zone izabrani su Hrvoje Jerak, Milan Turković, Iva Kučinić Radošević, Matija Puškarić i Milena Dobrić. U Nadzornom odboru Stambeno komunalnog gospodarstva su Siniša Ljubojević, Milorad Šegan, Đorđe Višnić i Mladen Petrušić.

Izboru je prigovorio Ivan Vučić (HDZ) i naglasio kako je tu samo riječ o političkoj trgovini u “free shopu”, a replicirao je gradonačelnik Dalibor Domitrović pročitavši imena bivših članova spomenutih nadzornih odbora, koji su, redom, birani iz redova tada vladajuće HDZ-ove koalicije. Zanimljivo je kako s dolaskom u oporbu Vučića smeta upravo način vladanja kakav je zajedno sa svojim HDZ-om u Ogulinu praktički – patentirao.

– Tada niste tražili životopis, a trebali ste, kao što je trebalo voditi računa i o njihovim kvalifikacijama. Mi se u SDP-u ne sramimo naših kadrova, a vi na web stranicu grada slobodno stavite one koji su bili članovi nadzornih odbora, u vaše vrijeme, rekao je gradonačelnik Domitrović.

KAportal.hr

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest