Posao desetljeća pod Klekom: Ogulinci “kralju laminata” prodali zemljište za ulaganje od milijardu kuna i zapošljavanje 600 ljudi

premješta u Ogulinu. Tvrtka ima proizvodne pogone u Bjelovaru i Ogulinu, pa od tud naziv BJELIN što je kombinacija imena gradova Bjelovar i Ogulin.

Vrijednost imovine ove tvrtke iznosi 560.000.000,00 kuna, a temeljni kapital 267.025.500,00 kuna. Tvrtka trenutno broji 535 djelatnika, od čega u Ogulinu 325. U proteklih godinu dana otvoreno je 85 novih radnih mjesta s prosječnom isplaćenom neto plaćom za srpanj u iznosu od 4.628,55 kuna, a prema izjavi Stjepana Vojinića za siječanj iduće godine planirana su ponovno povećanje plaća.

– U razdoblju od preuzimanja tvrtke do danas Pervanovo grupa u restrukturiranje i investicije uložila je preko 100 milijuna kuna, a u budućem petogodišnjem razdoblju u prostoru Poduzetničke zone Ogulin su u planu investicije u iznosu od najmanje milijardu kuna u buduće tvornice furnira, HDF-a te nove tvornice za podne obloge Woodura i Nadura – najavljuju iz Ogulina.

Osnivač svih tvrtki Pervanovo grupe je Darko Pervan koji je 1977. kao direktor Swedish Matcha zajedno sa svojim timom stručnjaka izumio i komercijalizirao prvi laminat. 1994. osniva Valinge Innovation AB i razvija izum klik spajanja podnih obloga od drva, laminata i plastike bez uporabe ljepila. Vlasnik Bjelina Darko Pervan je u studenom od straneUdruge Managera Croma dobio nagradu za poduzetnika godine.

Prema izjavi predsjednika uprave Stjepana Vojinića konačni cilj tvrtke Bjelin d.o.o. je u desetogodišnjem razdoblju postati tehnološki najmodernija i najnaprednija tvrtka u Europi i svijetu u sklopu Pervanovo grupe, a Hrvatsku pozicionirati kao lidera u proizvodnji podnih obloga.

KAportal.hr

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest