BRAVO OGULINCI!

Ogulin i njegovo skijalište u predgrađu je pravi hit! Za vikend pohrlili skijaši iz cijele Hrvatske, no ima taj grad još mnogo toga za ponuditi

foto Nebojša Magdić

Ljubitelji skijanja, ali i svi ostali imaju tu još niz atrakcija, od onih prirodnih i nadaleko poznatih - Kleka i Đulinog ponora i manje prirodnih kao što je akumulacijsko jezero Sabljaci.

Skijalište u ogulinskom predgrađu Vučići pravi je hit ove zime. Već je prošlo više od deset godina otkad su od padine u Ogulinu vrijedni članovi skijaškog kluba napravili skijalište, a nakon niza pohvalnih napisa i posebno onog poznatog glumca Asima Ugljana, Vučići su proteklog vikenda doživjeli pravi turistički procvat.

O tome svjedoči gužva na skijalištu ali i na parkingu gdje je teško bilo naći mjesto za automobil među brojnima iz cijele Hrvatske. 

Tako je ogulinski novinar Nebojša Magdić uz cestu izbrojao čak 149 atuomobila i to s registracijama od Pule, Vukovara, Rijeke, Dubrovnika,  Zagreba, Splita, Krapine Siska, Karlovca i Čakovca. 

– Dečki iz Ski kluba Ogulin, zadnjih su dana sa svojim skijalištem u Vučićima, hit tema svih hrvatskih medija – od portala, preko najtiražnijih dnevnih listova, do svih televizija. Jer kakvo je to skijalište, pitaju se kolege novinari, gdje se ne plaća žičara a domaćini te časte rakijom. A ako im želiš pomoći, možeš donirati kojom kunicom. A ne moraš. Pa gdje to ima. E pa ima. U Ogulinu. I ako to skijašima širom “lijepe naše”, zvuči kao čista znanstvena fantastika, napisao je Magdić.

Podsjetio je da je sanjkalište otvoreno tijekom cijelog dana a da žičara radi od 17 sati kako bi se sačuvala staza. Noćno skijanje traje do 22 sata i za nju ne treba nikakav ski pass – sve je “mukte”. 

Tome se posebno oduševio i glumac Ugljan, a njegove dojmove možete pročitati ovdje. Skijanje nije jedino što Ogulin može ponuditi. Ljubitelji skijanja, ali i svi ostali imaju tu još niz atrakcija, od onih prirodnih i nadaleko poznatih – Kleka i Đulinog ponora i manje prirodnih kao što je akumulacijsko jezero Sabljaci lijepog u sva godišnja doba. Frankopanski kaštel je u centru grada, a tu je i odlična gastronomska ponuda.

Svi u Ogulin! 

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest