ŽUPANIJA / OGULIN

Ogulinci će uskoro na izbore: Vlada raspustila Gradsko vijeće, na izborima će se birati samo njegovi članovi, ne i gradonačelnik

Ogulinci će uskoro na izbore: Vlada raspustila Gradsko vijeće, na
izborima će se birati samo njegovi članovi, ne i gradonačelnik

Ogulinci će uskoro na izbore ali samo za Gradsko vijeće, dok kao neposredno izabrani gradonačelnik i dalje ostaje Dalibor Domitrović (SDP).

Po pisanju OGportala, na temelju Zakona o lokalnoj i područnoj  Vlada Republike Hrvatske je na današnjoj sjednici donijela Rješenje o raspuštanju Gradskog vijeća Grada Ogulina. Vlada Republike Hrvatske imenovat će, posebnim rješenjem, povjerenika Vlade Republike Hrvatske u Gradu Ogulinu za obavljanje poslova iz nadležnosti Gradskog vijeća Grada Ogulina. Povjerenik Vlade Republike Hrvatske preuzima sve ovlasti Gradskog vijeća Grada Ogulina.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

- U prijedlogu Ministarstva uprave navedeno je da je Ured državne uprave u Karlovačkoj županiji dopisom izvijestio Ministarstvo uprave da Grad Ogulin nije donio proračun za 2019. godinu, kao ni odluku o privremenom financiranju. U navedenom dopisu istaknuto je da Gradsko vijeće Grada Ogulina nije donijelo proračun za 2019. godinu iz razloga što su predsjednik i potpredsjednici Gradskog vijeća podnijeli ostavke, te nije sazvana sjednica tog predstavničkog tijela, navodi se u Rješenju.

Ujedno, u prilogu dopisa dostavljen je dopis gradonačelnika Grada Ogulina od 2. siječnja 2019. godine, u kojem je u bitnom navedeno da je gradonačelnik predložio Gradskom vijeću donošenje proračuna za 2019. godinu, međutim sjednica Gradskog vijeća nije sazvana jer su predsjednik i potpredsjednici podnijeli ostavke te stoga proračun za 2019. godinu, kao ni odluka o privremenom financiranju nisu doneseni.U konkretnom slučaju, gradonačelnik je izvršio svoju obvezu i predložio Proračun Grada Ogulina za 2019. godinu, no Gradsko vijeće nije donijelo ni proračun, ni odluku o privremenom financiranju, čime su se ispunili uvjeti za raspuštanje Gradskog vijeća.

KAportal.hr

Izdvojeno


Reci što misliš!