ŽUPANIJA / OGULIN

Umjesto da nastavi projekte, Ogulin se sprema za izbore - dobio i povjerenicu, bivšu dogradonačelnicu Karlovca Marinu Kolaković

Umjesto da nastavi projekte, Ogulin se sprema za izbore - dobio i
povjerenicu, bivšu dogradonačelnicu Karlovca Marinu Kolaković

, na propalu sjednicu Gradskog vijeća 16. studenog prošle godine, kada su ostavku, očito u dogovoru, podnijeli i nezavisni Željko Stipetić i HDZ-ov Milan Sabljak, a kasnije i druga potpredsjednica iz redova DSS-a Nikolina Radulović.

Ivana Salopek Šumonja je prokomentirala nezainteresiranost gradskih vijećnika da se sjednica održi i donese proračun. Prozvala je 12 vijećnika iz redova HDZ-a, DSS-a i Nezavisne liste Željka Stipetića, koji nisu pokazali dobru volju, iako je petoro vijećnika SDP-a željelo donijeti proračun i normalno nastaviti s radom.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Daniel Vukelja izdvojio je dijelove iz današnje odluke Vlade RH, koji potvrđuju da krivac za novonastalu situaciju nije gradonačelnik, jer se može isčitati kako u obrazloženju stoji da Gradsko vijeće Grada Ogulina nije donijelo proračun za 2019. godinu iz razloga što su predsjednik i potpredsjednici Gradskog vijeća podnijeli ostavke, te nije sazvana sjednica tog predstavničkog tijela. Također se navodi da je gradonačelnik  izvršio svoju obvezu i predložio Proračun Grada Ogulina za 2019. godinu, no Gradsko vijeće nije donijelo ni proračun, ni odluku o privremenom financiranju, čime su se ispunili uvjeti za raspuštanje Gradskog vijeća.

Danas će uslijediti odgovor HDZ-a. Tiskovnu konferenciju, i to u Karlovcu, su najavili isaborski zastupnici HDZ-a Tomislav Lipošćak i Marija Jelkovac, te Anđelka Salopek, predsjednica Zajednice žena "Katarina Zrinski" grada Ogulina.

KAportal.hr

Izdvojeno


Reci što misliš!