ŽUPANIJA / OGULIN

Ogulinski HDZ SDP-u: Ako mi imamo takav utjecaj na zapošljavanja, što je radio gradonačelnik? Domitrović je promašio loptu!

Ogulinski HDZ SDP-u: Ako mi imamo takav utjecaj na zapošljavanja,
što je radio gradonačelnik? Domitrović je promašio loptu!

- Umjesto da se na ovakav način obračunava s političkim neistomišljenicima, Dalibor Domitrović neka to pokuša na način na koji smo mi činili: radom. To je rad Zajednice žena, Mladeži, volonterizam i humanitarni rad kojim smo željeli dobro učinit, ali na žalost, pokušaj je SDP-a da percepcija buda drugačija, poručio je s današnje pressice Tomislav Lipošćak, predsjednik ogulinskog HDZ-a i saborski zastupnik, reagirajući na pressicu SDP-a Ogulin.

Upitao je sve je li HDZ u Ogulinu u posljednje dvije godine, od kad je SDP s partnerima na vlasti, učinila bilo što destruktivno, na štetu građana i Ogulina, te odmah i odgovorio da je upravo suprotno.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

- Mislim da je ovih 2 godine Ogulin posjetilo više saborskih zastupnika, državnih dužnosnika, čak i stranačkih i ministara nego za vrijeme dok je HDZ bio na vlasti. HDZ je u ovom sazivu Gradskog vijeća bio u manjini i nismo mogli utjecati na rad većine, niti odluke koje donose. Dojma smo da je ovo sve pokušaj odmicanja fokusa od stvarnog problema, stvarne situacije u gradu, odnosno, krize koju je izazvao predsjednik SDP-a Domitrović i njegov politički mentor g. Vuković što smo vidjeli i bili svjedoci momentalno nakon neodržavanja prošle sjednice Gradskog vijeća po njihovim objavama u medijima i društvenim mrežama, ustvrdio je Lipošćak.

Izjavio je kako su svime što se na toj sjednici događalo bili zatečeni, nisu bili u većini i nisu mogli utjecati na odnose "dojučerašnjih koalicijskih partnera i velike ljubavi koja je između njih vladala", te da su do željeli da se poštuju zakonske procedure, "ne vrše poslovničke manipulacije kakve su se pokušavale, ali i da nije bilo volje od g. Domitrovića da nešto konstruktivno napravi, nego se obrušio prvenstveno na HDZ, vjerojatno s krajnjim ciljem izazivanja izbora i lovljenja nekih političkih poena u mutnom."

Za izvanredne izbore za Gradsko vijeće, koji Ogulinu slijede nakon jučerašnje Vladine odluke o raspuštanju zbog nedonošenja proračuna za 2019., HDZ će se, kao i uvijek, pripremiti, no kada će sastaviti kandidacijsku listu, danas još nije mogao reći.

Zamoljen za komentar SDP-ovih tvrdnji o HDZ-DSS dogovorenim zapošljavanjima u gradskim tvrtkama, za koje SDP-ov gradonačelnik nije znao, ponovio je da su dojučerašnji koalicijski partneri bili SDP, DSS i Nezavisna lista Željka Stipetića.

- Možete procijeniti da li je HDZ u svemu tome mogao utjecati budući da smo se nalazili na suprotnim polovima u ovoj političkoj utamici, rekao je Lipošćak.

Na ponovljeno pitanje da se radi o navodnim zapošljavanjima za koje gradonačelnik i gradski čelnici nisu znali, odgovorio je da mu laska što Domitrović misli da imaju toliki utjecaj

- Ako stvarno misli da je tako, onda je promašio cijelu loptu! Zapravo, dovodi se u pitanje njega kao jedinog člana skupštine tih trgovačkih društava u vlasništvu Grada, da li je, ako je stvarno to tvrdi, i on radio svoj posao, ustvrdio je Lipošćak, te zaključio da apsolutno odbacuje takve tvrdnje.

Marija Jelkovac, predsjednica županijske Zajednice žena HDZ-a Katarina Zrinski i saborska zastupnica, ustvrdila je da SDP, umjesto da hvali, proziva ogulinsku predsjednicu Zajednice Anđelku Salopek zbog humanitarnog rada.

- SDP kao politička organizacija koja želi biti ozbiljna treba motivirati žene da se uključe u politički rad, a ne ih na ovakav način pokušati demotivirati. Ne znam da li je to po onoj: "u strahu su velike oči", što vidimo i na nacionalnoj razini, kad nema argumenata a vidimo da politički rejting pada, kad se ne mogu riješiti problemi unutar stranke, onda se napada sve što dolazi od HDZ-a, u ovom slučaju humanitarni rad, izjavila je Jelkovac.

Salopek je pojasnila da ju je SDP na jučerašnjoj pressici prozvao da dijeli građanima milostinju, zbog akcije koju je provela Zajednica žena, što ju je povrijedilo jer godinama djeluje humanitarno, te pomaže kroz brojne udruge i društva.

KAportal.hr

Izdvojeno


Reci što misliš!