ŽUPANIJA / OGULIN

U nedjelju 10. ožujka Ogulinci na izborima za Gradsko vijeće - kampanja prepucavanja i optužbi već traje, sklapaju se i koalicije

U nedjelju 10. ožujka Ogulinci na izborima za Gradsko vijeće -
kampanja prepucavanja i optužbi već traje, sklapaju se i koalicije

Građani Ogulina spremaju se za prijevremene izbore za članove Gradskog vijeća koji će se, prema odluci Vlade RH, održati u nedjelju 10. ožujka. Podsjetimo, kriza vlasti u i gradu podno Kleka nastala je nakon što nije izglasan proračun za 2019. godinu kad su SDP-u povjerenje uskratili vijećnici s nezavisne liste Željka Stipetića i Demokratski savez Srba. To je HDZ, koji je u kontinuitetu Ogulinom vladao od nezavisnosti Hrvatske do svibnja 2017., jedva dočekao dok u SDP-u sumnjaju i dogovorio rušenje proračuna kako bi inscenirao nove izbore.

Odmah nakon tog događaja žestoko je krenula predizborna kampanja uglavnom u vidu medijskih i Facebook prepucavanja i optuživanja između aktualnog SDP-ovog gradonačelnika Dalibora Domitrovića i s druge strane svih ostalih. No bilo kako bilo, Ogulinci će za manje od mjesec dana ponovo imati priliku izabrati svoje predstavnike u Gradskom vijeću. HDZ je jučer sklopio i koaliciju, tako da će pred birače zajedno s HSP-om, HSLS-om i HSS-om. Uz SDP na izbore će ponovo sa svojim listama i SDSS, DSS, te Nezavisna lista Željka Stipetića kao i HNS a moguće i Živi zid.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

U međuvremenu iz Ureda državne uprave obaviještavaju birače s prebivalištem na području grada Ogulina na pregled, dopunu i ispravak podataka upisanih u registar birača. Građani pregled mogu izvršiti u Matičnom uredu Ogulin, na adresi B. Frankopana 11, svakim radnim danom od 7 do 15 sati i to do 27. veljače. Birači koji na sam dan izbora, na biračkom mjestu utvrde da nisu upisani u izvatke iz popisa birača, mogu dobiti potvrdu za glasovanje u Matičnom uredu Ogulin.

Priliku da provjerimo kako uoči izbora "dišu" Ogulinci imamo i mi putem ankete KAportala... Naravno, mjerodavni su samo glasovi građana Ogulina kojima je anketa i namijenjena.

 

Izdvojeno


Reci što misliš!