ŽUPANIJA / OGULIN

Izborni gubitnik, HDZ-ov Tomislav Lipošćak SDP prozvao za prljavu kampanju, ali i čestitao na pobjedi - "podržavat će sve za dobrobit grada"

Izborni gubitnik, HDZ-ov Tomislav Lipošćak SDP prozvao za prljavu
kampanju, ali i čestitao na pobjedi -

- Glasačima zahvaljujemo na potpori, SDP-u čestitamo na pobjedi. Mi ćemo, kao i do sada, ostati oporba, biti korektiv vlasti i podržati sve što je na dobrobit Ogulina, izjavio je za KAportal predsjednik ogulinskog HDZ-a Tomislav Lipošćak.

Džentlmensku izjavu, rijetkost u hrvatskoj politici, objasnio je stavom, zauzetim od kad je preuzeo gradsku ogranizaciju, da nikakvih nekorektnih poteza neće biti, baš kao ni udaraca ispod pojasa i to, po njegovim riječima, jer ih je sam doživio i ne želi ih nikome, a posebno ne uvlačenje obitelji. Stoga takvih stvari kod njih ni u kampanji nije bilo, ali, tvrdi, kod SDP-a je bilo drugačije.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

- Izrazito prljava kampanja je bila od strane SDP-a i njihovih pomagača, išla je do osobnih prijetnji kandidatkinjama, prvenstveno djeci poginulih hrvatskih branitelja, da ne govorim o neistinama i manipulacijama u javnom prostoru, posebno uoči izborne šutnje, te radio emisiji koja nije bila primjerena seoskoj kavani, a kamo li gradonačelniku i zamjenici, rekao je Lipošćak i ocijenio je da je SDP-ova kampanja bila i potpuno personalizirana  pa "dobar dio glasača i nije znao da se bira Vijeće, a ne gradonačelnik", to više jer su listu predvodili gradonačelnik i zamjenici.

No, HDZ-ova je lista, odnosno, koalicijska koju su predvodili, druga po ostvarenom rezultatu i osvojenih šest vijećničkih mjesta. Ipak, to su dva mandata manje nego što je HDZ s koalicijskim partnerima osvojio na prošlim lokalnim izborima.

- Naš broj glasova je gotovo identičan kao i 2017., nešto je veća izlaznost bila sada, mi smo osvojili 50-ak glasova više nego prije dvije godine, ali D'Hont je odradio svoje tako da ćemo imati šest vijećnika. Po listi, iako ćemo to još vidjeti, HDZ 5 i jednog koalicijski partner, kazao je Lipošćak koji o mogućoj ostavci na mjesto predsjednika HDZ-a trenutno ne razmišlja, učinit će to nakon analize izbornih rezultata jer, iako su na istom broju glasova kao i 2017., "prva osoba je uvijek odgovorna, i kad je rezultat dobar i kad je ovakav kakav je".

Ponovo je da će u Vijeću, kao i do sada, podržavati sve što je za dobrobit grada, a to su i činili protekle dvije godine i sudjelovali na svim razinama, od Sabora i Županije prema Vladi, u svim projektima važnim za Ogulin, poput obrane od poplava, koji i nije gradski, županijskom "407 za 047" itd.

KAportal.hr

Izdvojeno


Reci što misliš!