ŽUPANIJA / OGULIN

Jelić o porazu HDZ-a u Ogulinu i prozivkama SDP-a: Zbog županske pozicije se u kampanju nisam uključio kako sam mogao i znao

Jelić o porazu HDZ-a u Ogulinu i prozivkama SDP-a: Zbog županske
pozicije se u kampanju nisam uključio kako sam mogao i znao

HDZ-ov rezultat je prema našim očekivanjima. Možda stotinjak glasova smo osvojili manje od onoga što smo si zacrtali. Pokazalo se da HDZ ima tvrdi temelj koji je u kontinuitetu. Svakako je naš suparnik otišao tamo gdje nigdje nije bio i to sada traži ozbiljnije analize. Kao predsjednik županijskog HDZ-a bio sam u debeloj sjeni u ovim izborima i nisam djelovao, a kao župana nastavit ću i dalje raditi za dobrobit svih projekata, Ogulinki i Ogulinaca.

Poručio je to predsjednik ŽO HDZ-a Karlovačke županije Damir Jelić, komentirajući rezultate jučerašnjih izbora za članove Gradskog vijeća Ogulina. Komentirajući prozivke ogulinskog gradonačelnika i predsjednika SDP-a Dalibora Domitrovića da je prijevremene izbore izrežirao HDZ i da su vrh županijskog HDZ-a i Damir Jelić su kreatori rušenja izvršne vlasti u Ogulinu, u čemu nisu uspjeli, ustvrdio je da HDZ-ova politika nikada nije bila rušilačkog karaktera.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

- Valja podsjetiti da je SDP vlastitim mjerilima odlučio da može ići bez svojih partnera i gradonačelnik je tim partnerima rekao da raskida koaliciju. Što se tiče Damira Jelića da je takav njegov utjecaj na ljude iz Ogulina onda ni ne bi došlo do te koalicije nego sasvim suprotno. Prema tome svatko bira svoj put. Prvi puta kada su ti partneri odabrali put sa Socijaldemokratskom partijom odabrali su ono što su vjerovali da je dobro i na to Damir Jelić nije mogao imati utjecaj. Sada kada su izašli iz te koalicije opet je bio minoran taj utjecaj. Prema tome to je izjava gradonačelnika koja već malim objektivnim posmatranjem vidi se da nije realistična. Dapače, sasvim suprotno, zbog županske pozicije ja se nisam aktivno uključio u ovu kampanju onako žestoko kako sam to mogao i znao sa čitavim Županijskim stožerom HDZ-a Karlovačke županije, ali to očekuje. U svakom pogledu popričat ću s gradonačelnikom pa ću ga tražiti da vidim koje on to objektivne činjenice ima kada to izriče jer ozbiljni političari ne bi trebali se zasnivati na traču i govorkanjima nego na ono što je usmjereno na dokaze, poručio je Jelić.

Na pitanje očekuje li ostavke u ogulinskom HDZ-u zbog izbornog rezultata odgovorio je niječno i dodao da je HDZ približno ono što je zacrtao i ostvario.

- Mi smo osvojili 50 posto glasova više nego 2017. godine, očekujem jednu ozbiljnu analizu i nastavak rada. Dakle, nikakvih pritisaka sa županijske razine neće biti. Niti je bilo pritisaka na bilo koga za raskid koalicije niti je bilo pritisaka na vlastitu organizaciju kojim putem idu i jednako tako neće biti ni sada pritisaka, dapače očekuje se normalan dijalog i komunikacija, poručio je Jelić.

Napomenuo je da će i dalje nastaviti raditi za dobrobit svih projekata u Ogulinu, te podsjetio da su projekti vrtića i sustava obrane od poplave, primjerice, oni na kojima je Županija posebno angažirana, zajedno s državom.

KAportal.hr

Izdvojeno


Reci što misliš!