ŽUPANIJA / OGULIN

U Ogulin stigli zainteresirani ulagači za kupnju hotelskog naselja i skijališta na Bjelolasici: Dokumentacija "konfuzna kao rebus"

U Ogulin stigli zainteresirani ulagači za kupnju hotelskog naselja
i skijališta na Bjelolasici: Dokumentacija

i navodi da se radi o predstavnicima dviju tvrtki. Jedna ima sjedište u Zagrebu dok je druga iz SAD-a, s Floride.

Dobro je poznato da Bjelolasica, odnosno ono što je ostalo od nekadašnjeg Hrvatskog olimpijskog centra, već duži niz godinama čeka kupca, no unatoč brojnim dražbama ništa se pozitivno nije dogodilo.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

OGportal piše da je na sastanku potencijalnim ulagačima objašnjena problematika oko HOC-a, pa su investitori u pratnji gradonačelnika i njegovih zamjenika obišli kompleks kako bi se osobno na terenu uvjerili u stanje nekretnina. Zanimljivo, investitori su sastanak i obilazak HOC-a Bjelolasica organizirali s gradonačelnikom nakon što su se bezuspješno pokušavali dogovoriti sa stečajnim upraviteljem. Svoju su namjeru izrazili telefonski, ali nakon prvog razgovora više ga nisu mogli dobiti.

Predstavnici investitora nisu mogli dati konkretne odgovore na pitanja o daljnjim koracima koje će poduzeti, te namjeravaju li se javiti na idući natječaj, s obzirom da su ovamo došli samo kako bi izvidjeli situaciju na terenu, te nakon toga izvijestili uprave u svojim tvrtkama. Međutim, temeljem iskustava sa sličnim natječajima na kojima su sudjelovali po cijelom svijetu, investitori su vezano za ovaj stečajni postupak HOC-a Bjelolasica imali pritužbe na kvalitetu dokumentacije objavljene na internetu u smislu da nije ažurirana, nema sumarnog sažetka, da je konfuzna („kao rebus slagalica“), nema prijevoda na niti jedan strani jezik, pa čak niti engleski koji se uobičajeno koristi u ovakvim postupcima.

S obzirom da je sve navedeno evidentno, nameće se pitanje je li stečajnom upravitelju uopće cilj HOC Bjelolasica prodati i staviti u funkciju, ili mu je cilj voditi stečajni postupak do mirovine, pitaju se u gradskoj upravi, a prenosi OGportal.

KAportal.hr

Izdvojeno


Reci što misliš!