ŽUPANIJA / OGULIN

Mještani Donjih Dubrava nemaju vodovod, asfalt na lokalnim cestama, a sad imaju novi problem - iz MO požalili se gradonačelniku Ogulina

Mještani Donjih Dubrava nemaju vodovod, asfalt na lokalnim cestama,
a sad imaju novi problem - iz MO požalili se gradonačelniku Ogulina
Donje Dubrave - foto Google Map

Otvoreno pismo mještanke i predsjednice Mjesnog odbora Donje Dubrave Goranke Borić stiglo je na adresu gradonačelnika Ogulina Dalibora Domitrovića. Donje Dubrave su naselje od tek 160 stanovnika na području Ogulina, a u njemu ima samo petero djece predškolske dobi.

Kako piše Borić, problem je u tome što je mjesto, iako na državnoj cesti Karlovac - Josipdol, od središta Ogulina udaljeno dobrih 26 kilometara, a stanovnici ovise o željezničkoj povezanosti.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

- Nemamo vodovod niti su asfaltirane sve nerazvrstane prometnice. Stanovništvo uglavnom živi od poljoprivrede i mirovina. Uz sve infrastrukturne probleme, godinama smo imali problem i javne rasvjete. Svake godine smo uspijevali kao Mjesni odbor nagovoriti Grad Ogulin i  nadograđivati javnu rasvjetu lampu po lampu, malo po malo, piše u svom otvorenom pismu Goranka Borić.

No kaže da iako javna rasvjeta nije postavljena u svim zaseocima, bitno ju im je imati zbog velike nesigurnosti i učestalih provala u domaćinstva na ruralnom području Ogulina. A posebno zbog male djece.

- U Donjim Dubravama živi uglavnom stanovništvo srpske nacionalnosti i dio  izvršne vlasti Grada Ogulina je i predstavnik srpske zajednice kao zamjenik gradonačelnika, Neven Ivošević, koji je izabran glasovima birača srpske nacionalne manjine. Žalosno je što spomenuti zamjenik gradonačelnika traži da se upravo u Donjim Dubravama skidaju pojedine lampe javne rasvjete iako one obasjavaju nerazvrstane prometnice, tvrdi Borić i kao predsjednica MO upućuje gradonačelniku apel da "ne dozvoli da njegov zamjenik, ispred srpske nacionalne manjine, radi štetu građanima i Gradu, ako ne želi raditi za korist".

- Razlog za ovakve inicijative zamjenika gradonačelnika nisu mi poznate, ali uznemiravaju građane Donjih Dubrava, navodi Borić.

KAportal.hr

Izdvojeno


Reci što misliš!