ŽUPANIJA / OGULIN

Ogulinski SDP poskidao križeve i Tuđmanove slike s izbornih mjesta,HDZ optužio gradonačelnika da je "sramotno izjednačio Tuđmana sTitom i Pavelićem"

Ogulinski SDP poskidao križeve i Tuđmanove slike s izbornih mjesta,HDZ optužio gradonačelnika da je
foto ilustracija

Nakon što su izgubili na prijevremenim izborima za Gradsko vijeće Grada Ogulina, ogulinski HDZ iako u oporbi, nastavio je biti aktivan u predstavničkom tijelu, a pozorno motre svaki potez ili izjavu SDP-ovog gradonačelnika Dalibora Domitrovića.

Sada su poslali priopćenje medijima u kojem su "na pik" uzeli Domitrovićevu izjavu na sjednici Gradskog vijeća održanoj 16. travnja.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Prenosimo ga u cijelosti...

Nakon druge sjednice Gradskog vijeća Grada Ogulina, održane 16.4.2019. godine, smatramo da smo dužni reagirati na sramotne izjave gradonačelnika Dalibora Domitrovića.

Na Aktualnom satu vijećnici HDZ-a osvrnuli su se na skidanje križeva i slika pokojnog predsjednika Tuđmana na pojedinim izbornim mjestima tijekom posljednjih izbora. Tražili smo mišljenje i komentar gradonačelnika, koji je ujedno i predsjednik ogulinskog SDP-a, na navedene događaje. Tada su predstavnici Socijaldemokratske partije tražili skidanje križeva i slika prvog hrvatskog predsjednika dr. Franje Tuđmana. Slike su bile bez ikakvih stranačkih obilježja ili bilo čega čime bi se mogle staviti u kontekst izbora.

Stav da križu i slici dr. Franje Tuđmana nije mjesto na biralištu ne želimo preispitivati i on je odraz Domitrovićevog svjetonazora i osobnog mišljenja. Međutim, nedopustiva je i sramotna činjenica da gospodin Domitrović u isti kontekst stavlja dr. Franju Tuđmana, druga Tita i Antu Pavelića. Također, njegovo elementarno poznavanje povijesti dolazi u pitanje kada ih sve naziva hrvatskim predsjednicima. Jednako tako, ponašanje predstavnika SDP-a koji su prijetili da će idući put slika pokojnog predsjednika završiti u rijeci Dobri, smatramo krajnje neprihvatljivim i uvredljivim.

Uloga prvog hrvatskog predsjednika u stvaranju neovisne Republike Hrvatske nemjerljiva je. Dr. Franju Tuđmana možemo smatrati najvećim vizionarom i državnikom u hrvatskoj povijesti jer je upravo pod njegovim vodstvom stvorena, branjena i oslobođena neovisna Republika Hrvatska. Predsjednik Tuđman bio je predvodnik demokratskih procesa u Republici Hrvatskoj čijom zaslugom hrvatski građani danas imaju pravo na slobodno izražavanje mišljenja. Međutim, to pravo nikako ne podrazumijeva pokušaje suptilnog izjednačavanja s pojedinim diktatorima iz ne tako davne povijesti, pišu HDZ-ovci.

Što je točno to Domitrović rekao da su mu iz HDZ-a zamjerili poslušajte OVDJE...

[IZJAVA]

KAportal.hr

Izdvojeno


Reci što misliš!