ŽUPANIJA / OGULIN

Rijeke ponovo prijete: U Ogulinu s se voda izlila po prometnicama, Kupa u Karlovcu raste 30 cm po satu

Rijeke ponovo prijete: U Ogulinu s se voda izlila po prometnicama,
Kupa u Karlovcu raste 30 cm po satu

Nabujale rijeke ponovo prijete, a trenutno je najozbiljnija situacija na području grada Ogulina gdje se voda iz Đulinog ponora već izlila po gradskim prometnicama.

Gradonačelnik Dalibor Domitrović sa suradnicima od ranog jutra obilazi teren, kako bi se na licu mjesta uvjerio koja su područja nakritičnija i kakva je situacija na područjima koja su poplavljena. Rekao je da je počelo punjenje vreća pijeskom. Pozvani su volonteri iz raznih udruga da pomognu, za oko 2 sata bit će sve na raspolaganju.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

- Napravit će se plan podjele, najprije će se obraniti najugroženija područja. Za sat do dva voda će, po procjenama, poplaviti D 42 iza Frankopanske kule, a kritično je i na nerazvrstanim cestama, puno je slivnih voda, no za sad su skoro sve prohodne. Policija regulira promet na poplavljenim dijelovima grada. U Drežnici su poplavljena polja, a voda za piće trenutno je u redu. No, tijekom poslijepodneva doći će do zamućenja. Stoga se građanima preporuča da si na vrijeme osiguraju vodu za piće, rekao je ogulinski gradonačelnik.

Pod vodom su i dijelovi Plaškog gdje se iz svog korita izlila rijeka Dretulja. U Karlovcu je Korana u pripremnom stanju obrane od poplave dok je Kupa na 489 centimetara i uskoro će ući u pripremno stanje. Zabrinjava tendencija rasta, a to je čak 30-ak centimetara po satu.

KAportal.hr

Izdvojeno


Reci što misliš!