ŽUPANIJA / OGULIN

Grad Ogulin sa šest mjeseci "zakašnjenja" dobio proračun za 2019. godinu - izglasano 77,8 milijuna kuna, HDZ-ovci bili protiv

Grad Ogulin sa šest mjeseci
Ogulinsko Gradsko vijeće - foto OGportal.com

Na sjednici Gradskog vijeća Ogulin je konačno, s pola godine zakašnjenja, dobio proračun za 2019. godinu. S deset glasova za i šest protiv izglasan je i iznosi 77,8 milijuna kuna.

Pročelnica Dinka Stipetić je prije glasovanja prezentirala neke od proračunskih stavaka, a detaljnije ga je obrazložio gradonačelnik Dalibor Domitrović, osvrnuvši se pri tom da je više od 30 milijuna kuna predviđeno za infrastrukturne projekte. Od tog iznosa, najviše će biti izdvojeno za zbrinjavanje otpada. Mislilo se i na socijalnu komponentu, pa su osigurana sredstva za udžbenike za sva 4 razreda osnovnih škola, ali i naknade za umirovljenike. Rasterećenje građana osigurat će se, pak, smanjenjem prireza. Vodit će se briga i o kulturi, sportu i svim ostalim segmentima života.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

U raspravi je Zlata Kurelac (HDZ) naglasila da je upitno hoće li se sve planirano moći ostvariti zbog rokova, te procjenjuje da će se upihodovati maksimalno 55 milijuna kuna. Njen stranački kolega Tomislav Lipošćak zamjerio je što u prijedlogu nema usporedbe sa prethodnim godinama, prigovorivši određenim visinama stavki, istaknuvši da ne žele napadati , već samo pitati, što i jest uloga oporbe. Hrvoje Magdić progovorio je o problemima školstva i stipendijama. Jedna od tema bio je i produženi boravak djece u osnovnoj škola Ivane Brlić Mažuranić, a rečeno je i kako se sve manje mladih školuje za deficitarna zanimanja.

Neven Vujnović  (SDSS) zadovoljan je što se, među ostalim,  planiraju sredstva za održavanje prometnica i uređenje dečjih igrališta, dok Zlatko Mrvoš (SDP) uime Kluba vijećnika SDP-a navodi  kako  smo već veći dio trebali potrošiti, da se proračun donio na vrijeme.

KAportal.hr

Izdvojeno


Reci što misliš!