ŽUPANIJA / OGULIN

Burna sjednica Gradskog vijeća Ogulina: HDZ-ovci napustili sjednicu jer tvrde da ih se ignorira i da nemaju pravo "na rad i govor"

Burna sjednica Gradskog vijeća Ogulina: HDZ-ovci napustili sjednicu
jer tvrde da ih se ignorira i da nemaju pravo
Gradsko vijeće Ogulina

Jučerašnja sjednica ogulinskog Gradskog vijeća bila je prilično burna, a nakon prilično aktivnog aktualnog sata tijekom kojeg se razbuktala rasprava, došlo je i do napuštanja sjednice od vijećnika oporbenog HDZ-a.

Gradski su vijećnici jednoglasno podržali izvješće o poslovanju Poduzetničke zone Ogulin, ali je prije glasovanja prethodila burna rasprava, koja je rezultirala napuštanjem sjednice vijećnika iz redova HDZ-a. Naime, povela se rasprava između Tomislava Lipošćaka (HDZ) i vladajućih vijećnika iz redova SDP-a,  o tome tko je zaslužan, a tko koči razvoj ogulinske Poslovne zone. Bilo je replika, ispravaka krivih navoda, povišenih tonova…Nakon stanke od 15 minuta, vijećnici HDZ-a i HSU-a više se nisu vratili na sjednicu, već su održali tiskovnu konferenciju.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

- Sjednicu smo napustili radi ignoriranja vijećnika HDZ-a u radu sjednice i sudjelovanja u radu, u pravu na govor. Nakon uvreda gradonačelnika Dalibora Domitrovića da lažemo i politiziramo, nije nam dana mogućnost da odgovorimo bilo kroz institut povrede poslovnika ili ispravka netočnog navoda. Nakon što smo kroz nekoliko navrata pokušali doći do riječi, nisu nam dopustili dao govorimo, rekao je predsjednik ogulinskog HDZ-a Tomislav Lipošćak.

Kaže da je očito da je gradonačelnik Domitrović preuzeo i Gradsko vijeće i vođenje sjednica a o svemu ovome tražit ćemo mišljenje Odbora za statut i poslovnik.

- Budući da predsjednik Gradskog vijeća Marinko Herman ignorira vijećnike HDZ-a, ne dozvoljava im rad u Gradskom vijeću, odlučili smo napustiti sjednicu jer očito da smo tamo nepotrebni vladajućoj većini. Učinili smo to i prošle godine kad je gradonačelnik Domitrović naše vijećnike nazvao infantilnima, dodao je Lipošćak.

KAportal.hr

Izdvojeno


Reci što misliš!