ŽUPANIJA / OGULIN

Nakon HDZ-ovaca i DSS "oprao" ogulinsku vlast: Srbinu ste dali otkaz pa zaposlili djelatnika u kumskoj vezi s gradonačelnikom!

Nakon HDZ-ovaca i DSS

Repovi jučerašnje sjednice ogulinskog Gradskog vijeća su definitivno ostali, a nakon što su se na gradonačelnika Ogulina Dalibora Domitrovića i predsjednika Gradskog vijeća Marinka Hermana obrušili HDZ-ovci optuživši ih da ih ignoriraju i ne daju im govoriti u Vijeću, medijima je stiglo i priopćenje vijećnika DSS-a Siniše Ljubojevića.

On pak tvrdi da mu predsjednik gradskog vijeća nije dozvolio komentar na odgovor na pitanje, a koje je postavio kao gradski vijećnik prokuristici gradskog poduzeća SKG Ogulin.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

- Time je predsjednik gradskog vijeća prekršio Poslovnik Gradskog vijeća ali i uskratio mi pravo na javno mišljenje. Ovakav način vođenja GV, kada se ne dozvoljava da u predstavničkom tijelu izabrani predstavnici građana ne mogu govoriti, zove se apsolutizam većine. Riječ mi nije dozvoljena iz razloga  da javnost ne sazna da je u spomenutom poduzeću zaposlena osoba usko povezna sa Gradonačelnikom. Iako je prije dva mjeseca jedan mladi djelatnik srpske nacionalnosti dobio otkaz kao višak radne snage sa ugovorom na određeno radno vrijeme kao pomoćnik na kantama za smeće, prokuristica Sanja Tomić je zaposlila je novog djelatnika sa naivnim obrazloženjem. Bilo je logično premjestiti spomenutog djelatnika srpske nacionalnosti na drugo radno mjesto ako je bilo potrebno, a ne zapošljavati novog, piše Ljubojević

Kaže da prekid radnih odnosa djelatniku srpske nacionalnosti, a zapošljavanja novog u kumskoj vezi s gradonačelnikom, postavlja pitanje živimo li dalje u diskriminaciji.

- Naravno u ovom slučaju se radi o nepotizmu jer je gradonačelnik jedini predsjednik Skupštine SKG Ogulin. Ovakvi “potezi” gradske vlasti i prokuristice dokaz su da isti vješto manipuliraju građanima Ogulina predstavljajući u javnosti jedno, a u stvarnosti rade suprotno, kaže Ljubojević.

KAportal.hr

Izdvojeno


Reci što misliš!